torsdag 6 augusti 2009

Nya fakta om Adolf Hitler, politiska sömnproblem och lite annat

Hajade ni till nu när ni har läst rubriken till inlägget? Inte kan väl någon skriva ett inlägg om en så fasansfull person som denne man, tänker ni nu kanske.

Nja, om man tycker att en person är fasansfull så beror det nog mer på en själv än på personen ifråga.

Visst, Adolf Hitler var ju ansvarig för en del saker som kanske inte var så bra, men å andra sidan var det krig under en del av hans tid vid makten. Och under krig sker ju hemskheter, det vet vi alla.

Men han gjorde bra saker också, han hade t ex en bra bostadspolitik och en bra arbetsmarknadspolitik. Det var bl a på grund utav dessa saker som han tog makten i Tyskland, och fram tills att det blev krig så fungerade Tyskland som det skulle.

För Hitler var ju faktiskt, när allting kommer omkring, politiker.

När det gäller bra saker så hade förresten inte Autobahn funnits om det inte hade varit för honom, för det var han som såg till att bygget av denna motorväg blev av.

Men detta är det inte många som tänker på, nej, de flesta ser bara förintelsen. Och visst, enligt många så var han huvudansvarig för den, men bara för det så var han inte världens ondaste människa.

Mästare på folkmord var däremot personer som Mao Tse Teung, Josef Stalin, m.m.
Jämfört med folkmord på t ex minst 47 miljoner kineser, och då pratar vi bara om de som mördades, under Maos tid vid makten i Kina på 50-talet så kommer förintelsen i Tyskland under andra världskriget till korta.

Och gamle Stalin var inte dålig han heller med folkmord på minst 42,7 miljoner människor av olika sorters etniciteter, där ibland judar.

Allt som allt så är kommunismen hitills ansvarig för folkmord på minst 120 miljoner människor, medan nazismen är ansvarig för kanske 25 miljoner.

Men nu är det ju inte folkmord som detta inlägg ska handla om, utan helt andra saker.

Nu har det förresten kommit fram nya vetenskapliga rön om Adolf Hitler som visar att han, till skillnad emot vad som har varit tidigare, varken var jude eller homosexuell.

Dessa uppgifter står i en vetenskaplig tidning som är i stil med den kända tidningen Illustrerad Vetenskap, jag ska försöka ta reda på vad tidningen heter och var man kan hitta den.

Lyckas jag med det så kommer ni att få information om den i ett inlägg som kommer framöver.
Det jag vet om tidningen så här långt är att det är samma typ av tidning som Illustrerad Vetenskap, och att det inte är någon propagandatidning.

Ni som tror att det är en nazistisk tidning, högerextrem eller liknande kan alltså ta och kyssa er där bak.

Det var en kompis tipsade mig om tidningen, han hade läst den på sitt jobb i förra veckan. Jag bad honom därför att han kunde kolla på sitt jobb om den fanns kvar, men när jag pratade med honom idag så hade han inte hittat den och han mindes inte heller vad den hette.

Så jag får helt enkelt försöka att hitta den på egen hand istället.

Men nu tillbaka till Hitler.

Han hade också drömmar.
Vem har inte det förresten?

En av hans drömmar var nog att en gång bli härskare över hela Europa, hur Europa då kunde ha sett ut skildras i en film som heter "Fatherland". Rutger Hauer spelar en av huvudrollerna i filmen, om ni gillar honom som skådespelare så kan jag rekommendera den.

En av scenerna i filmen känns lite konstig, nämligen den där en person (har för mig att det är Hauer) ska åka med en buss och den kvinnliga busschauffören har en armbindel på armen med en svastika på.

Nåja, när det gäller drömmar så har ju en del människor svårt att sova också, och ett sätt att sova är då att "räkna får".

Men till skillnad ifrån andra så räknade nog inte Hitler hur många som hoppade över taggtråden, nej, han räknade hur många får som skar upp magarna på taggtråden.

Säkert log han vid tanken på detta.

Men han lär knappast vara den enda politiker som har använt denna metod när han skulle sova.

Fast andra räknar nog inte får.

Socialdemokraternas svenskfientliga partiledare Mona Sahlin räknar nog hur många invandrare och "flyktingar", både brottslingar och icke-brottslingar, som "hoppar" över Sveriges gränser.

Med andra ord så är det nog tveksamt om hon kan somna över huvudtaget eftersom hon har fullt sjå med att räkna.
Här gäller det att vara bra på matematik alltså.

Och de invandrare och personer med invandrarbakgrund, unga som gamla, räknar väl hur många de rånar, misshandlar, mördar eller på andra sätt utsätter svenskar för rasistiska hatbrott.

Sedan har vi ju våldsamma vänsterligister som har problem av olika slag, t ex trauman i form av sexuella övergrepp eller andra former av problem, alltså sådana som sympatiserar med eller är medlemmar i terrorgrupperingar som Antifascistisk Aktion, Revolutionära Fronten, Ung Vänster, SSU, Syndikalistiska Ungdomsförbundet, Rättvisepartiet Socialisterna, Revolutionär Kommunistisk Ungdom osv.

Dessa typer räknar väl hur många oliktänkande människor, alltså sådana som inte tycker och tänker exakt likadant som dem på varenda punkt, som de misshandlar på olika sätt.

Ja, det finns verkligen många sätt att somna på, dessa var bara några utav dem.

Hur gör ni själva när ni har svårt att sova?

Själv brukar jag äta några mackor och kolla på tv.

4 kommentarer:

charlotte sa...

även att de andra systematiskt har tagit ihjäl fler folk så ursäktar det inte på långa vägar hans beteeende. o jag antar att du inte menar så heller..för mig har han aldrig varit en politiker bara en stackars psykotisk man som antagligen kände sig som en daggmask under en sten..

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Nej, det gör jag inte, men man borde ta upp andra folkmord också och inte bara förintelsen. Det snackas ju aldrig längre om t ex folkmordet i Bosnien.
När det gäller politiker: Ja, alla har ju rätt att tycka vad de vill, men han var ju faktiskt politiker. Men detta glömmer många bort, eller också vill de inte erkänna att han var det.

charlotte sa...

godmorgon på+ dig. visar din blogg för urmodern..

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Godkväll får jag väl säga då, hehe. Se därja, vad tyckte hon då? Ska skriva ett inlägg lite senare ikväll som handlar om Nationaldemokraternas tidning "Nationell Idag". Den kommer snart att få statligt presstöd.