torsdag 14 december 2017

Angående Donalds Trumps besked om Jerusalem: Återigen stoppar USA fredsprocessen i Mellanöstern

Sedan USA:s president Donald Trump förra onsdagen bestämde att flytta den amerikanska ambassaden till Jerusalem har bl a omvärldens muslimer reagerat mycket starkt på detta, Trump erkände också Jerusalem som Israels huvudstad:


Vad innebär detta för fredsprocessen i Mellanöstern? Jo, att ingen sådan kan inledas denna gång heller. För precis som vanligt så är det USA som sätter stopp för den. Visst, att staten Israel inte vill ha någon fred i Mellanöstern är ju uppenbart ända sedan inte långt efter andra världskrigets slut då FN med USA i spetsen gav det judiska folket en stat i Mellanöstern utan att prata med de berörda länder som redan fanns där. Själva landet Israel har däremot funnits väldigt länge i världshistorien, men själva staten Israel utropades inte förrän år 1948. Det hör till vanligt folkvett att man innan man beslutar någonting pratar med alla parter och hör vad de har att säga, detta oavsett vad det än gäller.
Men det gjorde varken FN eller USA, och det är just den saken som ligger till grund för allt hat från främst muslimskt håll emot USA. Kort efter att staten Israel hade utropats satte judiska milistrupper igång med att med grova och omfattande illdåd driva bort palestinier, vilket naturligtvis var allt annat än demokratiskt. De som inte ville flytta på sig sköts ihjäl, under 2 dagar dödades hela 8000 palestinier.
Och detta med USA:s och FN:s goda minne dessutom. 
Det är inte konstigt att många anser att Israel är en terrorstat.
Hade inte staten Israel hela tiden haft USA "hållandes kring ryggen" oavsett vilka illdåd som den har begått (och fortsätter att begå) mot den palestinska befolkningen så hade det blivit fred i Mellanöstern för länge sedan. 
Nu kanske en del av er som läser detta blogginlägg uppfattar det som att jag hatar judar? I så fall måste jag göra er besvikna. 
För nej, jag hatar inte judar, däremot tycker jag att rätt ska vara rätt. Illdåd ska det naturligtvis göras någonting åt, detta oavsett vilken sida som begår dem. Det ska vara jämställdhet helt enkelt, man ska behandla båda sidor lika. 
Men det gör inte USA, istället tar man alltid Israels parti och fördömer alltid när palestinier begår terrordåd emot Israel i form av raketer, självmordsbombare osv.
Men hur låter det när den israeliska arme'n begår brott mot mänskligheten emot palestinier? Jo, då låter det så här:

"Ja, det här var ju inte bra."

Men sedan händer inget mer.

Det är också totalt oacceptabelt när judar som inte har något med konflikten i Mellanöstern att göra dras över samma kam som de krafter i Israel som vill ha ett Stor-Israel och som vill ha bort alla palestinier från Mellanöstern (med dessa krafter menar jag sionister, alltså judiska nationalister som t ex Israels premiärminister Benjamin Netanyahu).
Jag tänker nu t ex på när palestinska invandrare under en demonstration i Malmö förra veckan som svar på Donald Trumps besked propagerade för mord på judar . 
Hur kommer det sig att så många politiskt korrekta makthavare blundar för sånt här, i alla fall när den typen av hot kommer från icke-västerländska invandrare? Jo, för att de inte vill stöta sig med sådana. Dessa makthavare är helt enkelt fega och ynkliga kräk.

Men tillbaka till här med Donald Trumps besked om Jerusalem.
Hur ska det kunna bli någon fred i Mellanöstern när det land som har mest att säga till om, alltså USA, inte gör någonting för att medverka till att det blir det?
Det är mycket märkligt att världens största krigsmakt som alltid ska leka världspolis i alla möjliga sammanhang annars inte gör det nu. 
Fast är det egentligen så värst märkligt? Ingen amerikansk president har ju någonsin haft som mål att skapa fred i Mellanöstern, förutom Barack Obama och Donald Trump då.
Eller rättare sagt: Dessa båda herrar sade i samband med att de hade vunnit presidentposten att de skulle göra det, särskilt Barack Obama var mycket tydlig angående detta och Donald Trump var inte otydlig han heller.
Var allt bara skitprat från Obamas och Trumps sida? Eller menade de vad de sade, men inte fick med sig tillräckligt många för att kunna genomföra det?
Eller fanns det någonting annat som var orsaken?
Ja, det tål att tänka på.

Relaterat: 

Inga kommentarer: