lördag 23 december 2017

Låt Julen vara Jul

I morgon är det Julafton, en högtid då man tycker att alla borde respektera varandra och glädjas åt att det är "frid på jorden"...fast det klart, för att folk ska kunna glädjas åt det sistnämnda så måste det ju till att börja med vara det.
Och det är ju inte.
Likadant är det med all hets och hat från djupt inskränkta "vegovänner" (som väl inte ens kan stava till ordet respekt) när det gäller julmat, folk som gillar att äta julskinka, köttbullar och annan god animalisk julmat formligen överöses med hatpropaganda i form av arga insändare, absurda artiklar och annat fjantigt.

"Sluta äta djur, era mördare!!", brukar det låta från sådana "vegovänner".
Men när det gäller annan animalisk julmat som t ex lax, sill, ägghalvor och leverpastej är det däremot knäpptyst. Man kan ju tro att dessa "vegovänner" inte är allmänbildade.

Nej, låt folk äta vad de vill på Julafton, låt också andra jultraditioner som t ex julprogrammet "Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul" leva vidare och glädja både barn och vuxna istället för att SVT ständigt ska censurera det mer och mer med motiveringen att "folk kan ju bli kränkta". Ja, de enda som blir kränkta är väl SVT själva då, från Disneys sida är det nämligen precis som vanligt att man menar att "Vi bestämmer inte vad som ska visas i det och det landet, det bestämmer de själva".
Så hur är det egentligen, SVT? Försöker ni lura folk den här Julen också?
Ja, naturligtvis försöker ni det.

På tal om SVT förresten så blev ju Arne Weise tidigare i veckan topp tunnor rasande, vilket inte är så konstigt med tanke på att SVT bestämmer att årets julvärdar inte sänder direkt.
Som svar på detta tilltag väljer han att tända ljus hos TV3 , dock i en förinspelning. Men till skillnad från Erik Haag och Lotta Lundgren, som ju bara är lata, så har han en bra orsak till det: Weise har nämligen problem med hjärtat och lungorna.

Men tillbaka till det här med Julen och dess traditioner.
Jag och min sambo tänker i alla fall som vanligt även i år ha gott om god animalisk julmat på bordet, julgran med diverse kulor, ljus osv i (ja, man får ju passa på innan helgalna "naturvänner" försöker stoppa folk från att ha julgran hemma med motiveringen att "det är elakt mot de stackars granarna"), julklappar och annat som hör Julen till.

Och slutligen till alla som läser min eminenta blogg: God Jul på er!:

Exempel på bra och stämningsfull julmusik:

Paul Paljett - Jag önskar en riktigt God Jul till mina vänner

Jigs - Den första Julen

Yngve Stoor - Aftonklockor

Elvis Presley - Holly Leaves And Christmas Trees

Inga kommentarer: