tisdag 19 december 2017

Blev medborgarjournalisten Bechir Rabani mördad?

Under natten till fredag förra veckan så dog hastigt den kände medborgarjournalisten Bechir Rabani  (lite för hastigt till och med):Visst, att folk dör sker ju då och då, men när någon dör i samband med att han innan dödsfallet ska släppa uppgifter om en viss politisk korrekt kändisjournalist som kanske till varje pris vill stoppa dessa från att komma ut, ja, då "osar" det lite för mycket för att dödsfallet inte skulle ha med släppandet att göra.
Men vem är den politiskt korrekta journalisten då? Jo, Robert Aschberg.
Rabani gjorde för inte så länge sedan ett hembesök hos honom i egenskap av medborgarjournalist.
Detta var dock inte populärt av Aschbergs fru, som inte bara vara väldigt otrevlig mot honom utan också hotade honom med orden "Det här kommer du att få stå för!".

Efter Rabanis död har det hållits minnesmanifestationer för honom på flera ställen i landet, t ex i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Robert Aschberg har blivit anmäld av Johan på Granskning Sverige för misstänkt mord , Aftonbladet och Expressen fortsätter att sprida hat och smutskasta Bechir Rabani efter hans död (liksom Ted Ekeroth ), polisen vägrar utreda Bechir Rabanis död,
och Aftonbladets krönikör Lena Mellin ljuger sig blå (eller röd) i en "artikel" om Rabani innan hans lik ens har "kallnat".

Att smutskasta en person, i det här fallet då en invandrare som går emot "strömmen" och ställer olika sorters makthavare mot väggen i form av avslöjanden och annat liknande (vilket ju bevisar att Rabani var en äkta journalist), medan han levde räcker alltså inte. Istället fortsätter man håna, förnedra och smutskasta honom efter hans död.
Har de som gör sånt ingen skam i kroppen? Vad skulle de själva tycka om någon som står dem nära blev utsatt för sådant efter sin död? Nej, självklart skulle de tycka sådant vore för jävligt.
Men nu är det ju bara frågan om en död invandrare, och då är det ju okej.
Eller?

Men tillbaka till det här med varför Bechir Rabani har avlidit.
En del tror att han dog i en hjärtattack eller liknande, andra påstår att han hade varit sjuk en längre tid.
Mot det sistnämnda talar dock att han var fullt frisk och vid god fysisk spänst timmarna innan han dog.
Är man sjuk då? Svar nej. Däremot var han en person som var noga med sin hälsa på olika sätt, alltså kan hans död inte haft med något sådant att göra.
Så har vi det här med hjärtattacken då. Självklart kan man dö i en hjärtattack, inget snack om den saken.
Men en sådan kan framkallas av preparat av olika slag (det är nästan så jag skrev att "det finns ju lika många sådana preparat som det finns hjärtsjukdomar").
Och de mystiska omständigheterna kring hans död blir inte mindre mystiska av att han två veckor före sin död kontaktade Samhällsnytts reporter Egor Putilov och berättade att han hade fått en varning från en person inom SÄK (alltså Säkerhetspolisens gamla namn) om att han skulle vara försiktig och att han kartläggs. Rabani trodde att syftet var att "gräva fram skit" om honom.
Men så verkar inte ha varit fallet, man kan gräva fram skit utan att behöva kartlägga.
Vissa tror att den israeliska underrättelsetjänsten Mossad är inblandade i hans död.

En annan märklig sak är att Facebook raderade samtliga av Rabanis konton på Facebook bara några timmar innan hans död, samt även vissa svar från honom till andra i privata Facebookchattar.
Visste eller anade de som raderade alla dessa någonting om vad som väntade honom?
Eller visste de vad Rabani hade upptäckt och försökte dölja det genom dessa ageranden?

Jag vet inte vad jag ska tro om Bechir Rabanis död, utom en sak: Det är för mycket mystiska omständigheter kring den för att den ska ha varit naturlig.
ja, jag tror att han blev mördad, detta för att han hade kommit eller var på väg att komma något riktigt stort på spåren som någon eller några inte ville skulle komma fram. I så fall hade han all anledning till att vara rädd för sitt liv.
Men jag är inte så säker på att det gällde Robert Aschberg, istället kanske uppgifterna om honom som Rabani fick tag på ledde vidare till någonting mycket större.
Och vi i Sverige tror att vi lever i ett säkert land.
Pyttsan!

Relaterat:

 Därför är det viktigt att Bechir Rabanis död utreds

 Journalist who vowed to expose George Soros found dead

Was Swedish journalist Bechir Rabani murdered?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet. Intressanta tankar.
Mvh.

Anonym sa...

Hej Karpstryparn
Jag tror att man ska vara väldigt försiktig så man inte spårar ur i några konspirationsteorier.
Låt läkarna säga sitt först och lämna över såna frågor till familjen.
Det kan bli lite osmakligt annars.
Det är ungefär vad jag som trogen lyssnare på eran podd tänker.
Mvh herr Nationell i Göteborg

Karpstryparn sa...

Hej, Herr Nationell.

Absolut, det ska man vara, men det jag skrivit är inga konspirationsteorier.
Istället är de fullt möjliga. Det är solklart att omständigheterna kring Rabanis död är mycket märkliga, det är många som är säkra på att han blev mördad.
Det är alltså inte bara jag.

Mvh