tisdag 31 januari 2017

Annie Lööf vill inte att Centerpartiet ska ha något inflytande - vill ha fyra block i riksdagen

Hur tänker Centerpartiets ledare Annie Lööf? Tänker hon över huvudtaget, och i så fall vart?
Ja, detta kan man verkligen fråga sig efter att ha sett och hört hennes medverkan i Agenda i söndags kväll.

                                                                 Bild på Annie Lööf

Det enda som hon var tydlig med var att hon inte vill ha någonting med Sverigedemokraterna att göra oavsett vad det än gäller, däremot påstod hon att hon hälsar på SD:are i riksdagen.
Det sistnämnda låter alltså väldigt motsägelsefullt, hon säger ju att hon inte vill ha någonting med SD att göra. Märkligt är också att hon påstår att hon klarar av att prata med SD, återigen motsägelsefullt.

Inte heller resten av hennes påståenden gick ihop, t ex hävdade hon flera gånger bestämt att hon inte tänker vara kvar i Alliansen om Moderaterna kommer att samarbeta med SD eller föra samtal med SD oavsett i vilka frågor det än gäller.
Istället sade hon att Centerpartiet då kommer att lämna Alliansen och istället driva riktig opposition, vad nu det är för någonting. Hon tror alltså på fullaste allvar att Centerpartiet kan påverka någonting helt ensamt.
Men inte nog med det, hon sade också att hon vill hålla ihop Alliansen.
Vet hon ens vad uttrycket "hålla ihop" betyder?
Med Annie Lööf i Alliansen behöver Stefan Löfven inte göra ett enda dugg, istället kan han lugnt luta sig tillbaka och nöjt se på hur hela Alliansen faller samman som ett illa uppsatt korthus.
För i och med Annie Lööfs påstående om att Centerpartiet kommer att gå ur och köra opposition helt själva utan någon hjälp så står det klart följande:

Hon vill utöka blockpolitiken ännu mer, istället för att det finns tre block i riksdagen (alltså vänsterblocket, Alliansen och Sverigedemokraterna) så vill hon nu ha hela fyra block!
Det fjärde blocket är Centerpartiet, hon vill alltså att Centerpartiet ska bli ett helt eget block.
Vad blir följden av detta då? Jo, att Centerpartiet kan kyssa sina chanser om att påverka och ha inflytande goodbye goodbye ganska rejält.
Tur att man inte är centerpartist, inte ens Stefan Löfven skulle resonera så helgalet och motsägelsefullt som Annie Lööf gör.
Och ändå är ju Löfven Sveriges sämsta politiker någonsin.

Och till sist slutklämmen: Annie Lööf påstår även att Alliansen kommer att finnas kvar!
Ja du, Annie Lööf, håhå jaja.....

Se och hör hela Annie Lööfs medverkan i söndagens Agenda här (den börjar 33 minuter och 24 sekunder in i avsnittet).

Inga kommentarer: