måndag 9 januari 2017

Coca-Cola Company och The American Beverage Association har inte "rent mjöl i burken"

"Allt ont kommer ifrån USA och lite till", finns det ju ett uttryck som heter. Ibland stämmer det, och ibland stämmer det inte.
Men när det gäller skräpmatskultur och s k "skräpdrycker" (t ex sockersötade drycker) så stämmer det i allra högsta grad.
Ett av många exempel på det har vi i den populära drycken Coca Cola, vars företag nu stäms av Praxis Project för att ha vilselett allmänheten över de faror som finns med att dricka sockersötad dryck.
Eller uttryckt på ett annat sätt: Företaget stäms helt enkelt för att ha ljugit grovt för alla de människor som dricker Coca Cola!Men inte bara Coca-Cola Company stäms, utan också The American Beverage Association (ABA). Och detta av precis samma orsak.
Själva menar båda dessa aktörer att det är struntprat att sockersötade drycker är hälsofarliga, och att de inte har gjort något som helst fel.
Jo, men visst. Och grisar kan flyga också då, eller?
Båda aktörerna anklagas också för att ha kört med samma taktik som tobaksbolagen gjorde under 50- och 60-talet, enligt tobaksbolagen var det nämligen inte farligt att röka eller snusa heller.
Återigen: Kan grisar flyga också?
Men å andra sidan förstår man deras agerande. För om dessa tre aktörer från början hade informerat folk om riskerna med att använda deras produkter så hade ingen av aktörerna funnits idag, de hade gått i konkurs för länge sedan.
Nåja, i Coca-Cola Companys och ABA:s fall får i alla fall just dessa båda nu stå sitt kast.

Men vad har då dessa båda aktörer att säga till sina försvar? Jo, följande:

1. Det finns inget unikt samband mellan läskkonsumtion och fetma .

2. Det är fel att säga att drycker orsakar sjukdomar .

3. Det finns inga vetenskapliga bevis som kopplar sockersötad dryck till fetma .

Angående punkt 1. Nej, det stämmer att det inte finns något unikt samband mellan dessa båda saker. För det finns inget unikt med att alla de människor som dricker mycket Coca Cola och andra liknande drycker får fetmaproblem, detta sker ju dagligen och är därmed alltså inget unikt på något sätt. Däremot är det hur vanligt som helst!

Men punkt 2 då? Nej, "självklart" finns det inga bevis för att drycker orsakar sjukdomar. Det här är ju som att säga att alkoholism inte är en sjukdom. Men alkoholism är ju en sjukdom, och den orsakas ju som bekant av för mycket förtärande av alkoholhaltiga drycker.
Alltså är för mycket förtärande av både Coca Cola och andra liknande läskedrycker, samt alkoholhaltiga drycker, skadliga för hälsan.
Där har Coca-Cola Company och ABA mycket att lära av Systembolaget i Sverige, Systembolaget informerar nämligen om det skadliga med att dricka alkohol.

Men punkt 3 då? Den måste väl ändå stämma? Svar nej, inte heller den stämmer. Men det klart, tror man på fullaste allvar att grisar kan flyga så tror man ju det. Att de sedan inte har vingar som gör att de kan flyga spelar tydligen ingen roll.

Men att Coca-Cola Company och ABA inte skulle veta att deras drycker är hälsofarliga är naturligtvis bullshit, det är ju klart att de vet det.
Dummare än så är de ju inte, däremot tror de att folk är dumma i huvudet (även om det ju faktiskt finns en del som är det också).
Och om det nu mot all bevisning inte vore farligt att dricka Coca Cola och andra liknande drycker, vad finns det då för anledning att ljuga och vilseleda folk? Nej, dessa båda aktörer har helt enkelt inte "rent mjöl i burken" (visst, det heter ju egentligen "rent mjöl i påsen", men att säga det i det här fallet blir ju rätt dumt).

Och slutligen ett mycket tydligt bevis på att det inte är bra att dricka Coca Cola:
Mellan åren 1995 till 2001 så hade jag en kompis som drack endast Coca Cola som dryck, förutom lite kaffe ibland samt något glas vatten.
I övrigt drack han bara Coca Cola, och inte så lite heller. Det var inte ovanligt att han drack 6-7 liter Coca Cola per dag.
Detta gjorde att han en dag svimmade när han var på väg ut med soporna, han hittades i trappan i det hyreshus han bodde av en granne som ringde ambulansen. Min kompis kördes därefter till sjukhus.
jo, att dricka mycket Coca Cola och andra liknande läskedrycker är absolut inte bra.
Men visst, ni på CCC och ABA vet säkert bäst ändå, detta oavsett vilka bevis som ni får upptryckta i era ansikten. Och nu blir ni stämda på grund av det också.
För ni tror ju faktiskt på fullaste allvar att grisar kan flyga.
Och när vi ändå är inne på det: Kan ni flyga själva?

Här har ni förresten en stämningsansökan mot Coca-Cola Company och The American Beverage  Association angående detta.

Inga kommentarer: