måndag 23 januari 2017

Väldigt dubbla "budskap" från Anna Kinberg Batra angående Sverigedemokraterna

När jag i torsdags hörde Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batras uttalande om att hon vill samarbeta med Sverigedemokraterna så tänkte jag att här har vi en partiledare som är demokratisk i alla fall på denna punkt.
(Bild på Anna Kinberg Batra:)För man kan ju inte fortsätta behandla Sveriges näst största parti som om det vore både böldpest, kolera och ebolavirus, att göra så är ju till att börja med inte demokratiskt.
Men det var i torsdags det, igår i SVT-programmet Agenda lät det nämligen annorlunda.
Hon tycktes inte veta riktigt vad hon skulle säga, istället ägnade hon större delen av programtiden åt att inte svara programledaren på frågan om hon kommer att stödja sig på Sverigedemokraterna.
Däremot var Anna Kinberg Batra hela tiden väldigt noga med att säga att hon vill bedriva en Allianspolitik, vilket hon ju inte behövde säga.
För med tanke på att hon är ledare för det största partiet i hela Alliansen så vore det väl konstigt om hon inte ville göra det.
Eller tror hon att väljarna är dumma i huvudet?

Däremot var hon noga med att påpeka att SD är ett rasistiskt parti, detta påstående är som vanligt intressant med tanke på att det inte finns ett enda parti i Sveriges riksdag som inte har ett rasistiskt förflutet.
För det har nämligen alla åtta stycken.
Men Anna Kinberg Batra var också noga med att påpeka att man inte kan låtsas som om SD inte finns, vilket ju innebär att hon är demokratisk i alla fall på denna punkt.
Hon är alltså inte som t ex Stefan Löfven.
Men trots detta så "gick" hon som "katten kring het gröt", hon svarade dessutom egentligen både ja och nej på om hon är beredd att stödja sig på SD.
Och pratet om vilka frågor som Moderaterna och SD har gemensamt lyste också med sin frånvaro, till skillnad från hur det lät i torsdags. Däremot har hennes uttalande helt klart splittrat Alliansen.

Så ja du, Anna Kinberg Batra, i gårdagens Agenda var du oerhört otydlig och kunde ju faktiskt inte ens svara varken ja eller nej på de frågor som du fick.
Så det är ju en himla tur för dig att det är så pass långt kvar till nästa riksdagsval som det ju faktiskt är.
Eller?

Se och hör gårdagens avsnitt av SVT:s Agenda här .

Inga kommentarer: