måndag 19 december 2016

Islamistiska muslimer propagerade för islam på Karlstads bibliotekshus - mörkade sin egen religion

Vilka är värst? De som bekänner sig till islam och negligerar problemen med religionen, eller de som inte är muslimer och ändå mörkar och negligerar problemen med islam?
Ja, i mina ögon så är faktiskt de sistnämnda värst.
Ta bara t ex det som hände i Karlstad i lördags, då några välkända islamister (alltså extrema muslimer) försökte "lära" (eller rättare sagt lura i) folk att islam är en fredlig religion och att allt hemskt som sker i dess namn inte har någonting med islam att göra.
En av dessa var Abdul-Wadud Frank, som vi kan se på bilden här nedanför (Fotot är taget av Lennart Nordenstein):


Visst, att han inte vill kännas vid alla hemskheter som begås i sin religions namn är det ju på ett vis inget konstigt med även om det självklart hade varit bättre om han hade varit rakryggad och ärlig istället.
Däremot är det helt ofattbart hur Karlstad kommun (och även andra kommuner) kan tillåta att sådana här personer får föreläsa om islam. Man kan ju jämföra det hela med det uppmärksammade moske'bygget i stadsdelen Rud som kommunen uppenbarligen kommer att genomföra trots att få vill ha någon moske' där, man bryr sig alltså inte om t ex judar, homosexuella och andra som ju verkligen har all anledning att känna oro för religionbaserat hat, grova våldshandlingar och andra "trevliga" saker.

Men åter till det här med Karlstads bibliotekshus.
En av de som legitimerar propagerandet är professor Jan Hjärpe , som uppenbarligen inte såg några problem med detta. Istället hänvisade han till yttrande- och åsiktsfriheten, och visst, den är ju viktig.
Det är bara det att hans försvarande av detta är väldigt dubbeltydligt, eller rättare sagt twofaced.
Ett exempel: Hade han och andra som försvarar föreläsningen gjort samma sak om några nationalsocialister hade velat föreläsa på detta bibliotekshus i syfte att belysa förintelselägret Auschwitz i Tyskland under andra världskriget positivt?
Nej, jag tänkte väl det, det hade varit totalt tvärstopp.

Så hur kan man då försvara islamister som propagerar för islam? Hur kan man negligera alla hemskheter som begås i islams namn? 
Har man den minsta skam i kroppen så gör man ju inte det.
Men det klart, jag är ju bara en helt vanlig politisk bloggare som har stor kunskap och erfarenhet om både det ena och det andra, jag vet ju ingenting.

Inga kommentarer: