tisdag 13 december 2016

V-toppen Hanna Gunnarsson slipper straff för uppvigling - friandet är politiskt

I Sverige har det blivit väldigt vanligt med politiskt motiverade domar likväl som politiskt motiverade frianden, detta beroende på vilken politisk tillhörighet man har.
Ett av många exempel på det har vi i vänsterpartisten Hanna Gunnarsson , som under valrörelsen 2015 skrev en tweet om Sverigedemokraternas affischkampanj i Stockholm mot organiserat tiggeri.
Den tweeten åtalades hon för, och brottsrubriceringen var uppvigling. Tweeten som hon skrev som ledde fram till detta kan ni se på bilden härunder som föreställer henne med tweeten i (bilden är hämtad från Fria Tiders artikel om det hela):Men varför frias hon? Uppvigling är ett grovt brott, detta oavsett vilken sorts uppvigling det är frågan om.
Om det svenska rättssystemet hade fungerat som det skulle så hade hon självklart blivit dömd för brottet, men nu blev hon inte det.
Men det intressanta är inte bara att hon blivit friad, utan också vilken politisk tillhörighet hon har.
Hon är nämligen vänsterpartist, och representerar då enligt PK-retorik de "goda" krafterna. Och detta trots att hon representerar ett parti som står för en ideologi som bär ansvaret för folkmordsförsök på minst 120 miljoner människor av olika etniciteter och olika politiska tillhörigheter.
Vilken ideologi det är frågan vet de flesta som har någorlunda koll.

Men uppvigling är som sagt ett grovt brott, hade det varit frågan om uppvigling till t ex våldtäkt så hade hon ju inte blivit friad. Men då hade hon förmodligen varit man, även om det ju även finns kvinnor som våldtar.
Slutsatsen kan alltså bara bli att hon blir friad på grund av sin politiska tillhörighet.
Men inte bara det, ånej, utan också på grund av vilket parti hon uppviglade mot.
Det partiet heter ju Sverigedemokraterna, och står enligt politiska korrekta termer för ren och skär ondska. Alltså är det helt okej att begå brott emot Sverigedemokraterna, de är ju "onda".
Men att ondskan har många ansikten är det få som tänker på. Ta bara den uthängning som Expressen igår gjorde av Kent Ekeroth t ex. Även om jag tycker att han är en person som borde uteslutas ur både SD:s partiledning och SD så ser jag inga fel med hans påståenden i det här fallet, dessutom var ju det här frågan om en intern mailkonversation och alltså därför ingenting som Expressen ska lägga sig i. Istället är det Expressen som är onda, men det klart, när de har en chefredaktör och ansvarig utgivare vid namn Thomas Mattsson som har blivit dömd för flera grova brott så är det ju inte så konstigt.

Och när det gäller Hanna Gunnarsson så visst, anser man att hon inte har begått ett grovt brott eller brott över huvudtaget så ska hon ju naturligtvis frias.
Men då kanske de personer som valt att fria henne ska jobba med någonting helt annat som inte har med lag och ordning att göra över huvudtaget, eller också gå om hela den "utbildning" de har gått som lett fram till den position som de nu har.
För uppvigling är fortfarande ett grovt brott, i alla fall om man ska gå efter vad lagen säger.
Resten kan vi lämna därhän, för det hör ju inte hit.
Eller gör det det?
Bedöm själva.

Relaterat:

Vänsterpartisten Hanna Gunnarsson frikänns för uppvigling

Inga kommentarer: