torsdag 31 oktober 2013

Får Jan Björklund & Co bestämma blir det "chaos, anarchy and total violence" i Sveriges skolor

Igår så sändes i SVT ett avsnitt av programmet Uppdrag Granskning, ett avsnitt som mest handlade om friskolor och lärares/rektorers inställning till vissa elever.
Men detta reportage skulle lika gärna kunna ha gällt precis vilka sorters skolor som helst.
Jag såg hela reportaget, i vanliga fall tycker jag ofta att Uppdrag Granskning gör ett bra jobb. Men den här gången var det invandraren Ali Fegan som var reporter, han är ju inte känd för att göra bra och sakliga reportage precis.
Ta bara hans uthängning av en viss biskop som kritiserade "förintelsen" av judar i Tyskland under andra världskriget t ex.
Efter att sett gårdagens avsnitt av Uppdrag Granskning stod det klart för mig att det inte är bra med ordning och reda i Sveriges skolor. Lärare, rektorer och andra som vill ha det hängs ut som rasister och annat löjligt för att de vill ha det.
Ta bara rektor Greger von Sivers t ex, visst, att påstå att death metal skulle vara skadligt är ju bara löjligt, men i övrigt tycker jag att han hade vettiga åsikter och bra värderingar.
Bara ta det här t ex:

"– Så jag vill vara på den högtoniga sidan. Inte det här, inte den där jävla skiten som de håller på med, rap och våldtäkter. Man får ju inte säga neger numera, men den här svarta musiken då nej nej… Inte rap och allt vad det heter, den där äckliga destruktiva musiken, den vill jag ju inte ha i skolan. Då får vi problem och då får vi de här med kepsarna bak och fram och som ska rappa. Nej då kan de hålla på och rappa borta i Tensta och elda upp bilar där istället för här, tycker jag."

Att sedan skolminister Jan Björklund och andra snarstuckna PK-iter satte kvällskaffet i vrångstrupen och fördömer människor som har erfarenhet av att jobba i skolor och därför vill ha ordning och reda där säger mycket om hur herr Björklund och andra liknande typer resonerar.
Ärligt talat, Jan Björklund och Ali Fegan: Tycker ni att det är bättre med extremt kaos och rejält med mycket våld i Sveriges skolor?

Läs mer om det hela på bl a följande:

http://www.friatider.se/rektorn-ville-ha-ordning-i-skolan-forsa-sig-och-tvingas-avga-efter-inslag-i-stats-tv ,

http://www.svt.se/ug/rektorn-man-maste-skydda-de-fina-eleverna ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17750968.ab ,

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/uppdrag-granskning-kan-gora-friskolorna-battre_8675158.svd ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/friskolor-ratar-besvarliga-elever_8671068.svd ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/de-kan-halla-pa-att-rappa-borta-i-tensta_8671658.svd ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17749770.ab

och

http://www.dn.se/nyheter/sverige/skandal-utan-motstycke/ .

Inga kommentarer: