onsdag 26 september 2012

Metros "journalister" påstår sig veta mer än FN:s flyktingorgan UNCHR

Vilken svensk PK-media som är mest absurd är många gånger den stora frågan i dagens Sverige, de tävlar ju dag ut och dag in om det. Men en av aktörerna är i alla fall toalettpapperstidningen Metro.
Just för dagen syftar jag på en artikel där som heter "Fler barn utvisas - "saknar skyddsbehov"", i den antyds det att FN:s flyktingorgan, alltså UNCHR, inte vet vad de pratar om.
T ex påstås följande i artikeln:

"Hittills i år har totalt 3 088 flyktingbarn tvingats lämna Sverige."

Ja, det finns mängder med felaktigheter i den (nej men såååå förvånande, Metro), t ex att det är frågan om flyktingbarn.
Men tyvärr är det frågan om 3088 stycken för lite.
Dessutom är större delen av s k "flyktingbarn" inga barn alls, det finns ju t ex mängder med fall där det har varit frågan om "barn" i åldrarna 25-45 år. Är man barn då? Nej, knappast.
För övrigt är det enligt UNCHR mindre än 3 % av alla flyktingar som årligen kommer till Sverige som är flyktingar, de övriga är så kallade ekonomiska flyktingar.
Men dessa är inga flyktingar, och om man ska hårddra det hela så är det faktiskt Ännu mindre än 3 % som verkligen är flyktingar.
För de som verkligen är det tar sig på grund av olika skäl aldrig hit.
Men visst, Metro och övrig svensk PK-media vet ju naturligtvis mer än självaste FN, i alla fall enligt dem själva.
Och Jultomten är gift med Snövit och de sju dvärgarna varav samtliga bor i någon aktiv vulkan på Nya Zeeland, det vet ju alla.

Här har ni den fantasirika "buhuuuu-buhu-u-u-u-u-u-u"-artikeln i Metro: 
http://www.metro.se/nyheter/fler-barn-utvisas-saknar-skyddsbehov/EVHliz!7YtNt6CPqSCpM/ .

Inga kommentarer: