tisdag 18 september 2012

Anmälningsblandning

Det är inte lätt att vara nyhetsbloggare alla gånger, man måste alltid hålla sig underrättad så gott det går om olika händelser som dyker upp som man är intresserad av. Med andra ord så kan det då och då bli en smula för mycket, vilket var en av orsakerna till att det bara blev ett enda inlägg förra veckan.
Den andra orsaken var att jag inte var sugen på bloggning då, dessutom hade jag för mycket annat att göra.
Så vad ska det handla om denna gång då? Jo, om Dalademokratens chefredaktör Göran Greiders påstående om att Carl Bildt inte är politiker, samt nättidningen Relalisten.se:s artikel om att svenska ungdomar i på den värmländska orten Åmål trakasseras av ensamkommande "flyktingbarn".
Men först en helt annan sak, nämligen följande:
Enligt en artikel i "toalettpappersblaskan" Metro från idag så är svenskar positiva till militära insatser i länder som Irak och Libyen, hur man har kommit fram till detta och vilka svenskar som det är frågan om är det däremot väldigt tyst om.
Men helt klart är i alla fall att långt ifrån alla svenskar (alltså inga invandrade utlänningar) är positiva till dessa saker, t ex människor som sympatiserar med SvP, alltså det nationalistiska partiet Svenskarnas parti. Som härom dagen t ex, då gick jag förbi en lyktstolpe där ett klistermärke från partiet ifråga satt, på det stod det "Stöd våra trupper - ta hem dem nu!"
Och SvP har ju rätt. Varför ska Sverige skicka en massa soldater till att utkämpa krig och slänga ut en massa pengar på det, när vi istället borde försöka få bukt med de problem och nackdelar som vi har i Sverige? Att bedriva militära insatser är heller inte gratis, vilket vissa "buhuuuu-bhuuuuu, det är så synd om dem därnere, men ändå vill vi inte hjälpa dem"-typer verkar tro.
Dessutom finns ju "good old USA" alltid till hands som "världspolis". Så varför ska Sverige bidra med militära insatser, när USA har både pengar och annat till detta? Även Sverigedemokraterna är emot att Sverige hjälper till med militära insatser.
Och angående SvP-klistermärken: Hur kan man polisanmäla klistermärken där det står "Stöd våra trupper - ta hem nu!" för hets mot folkgrupp? Vet man ens vad ordet folkgrupp betyder då? För Svenskarnas parti har ju flera gånger blivit polisanmälda för hets mot folkgrupp, detta utan att ha blivit fällda. Snacka om slöseri med både tid, pengar och papper alltså.

Sedan har vi Göran Greider, chefredaktör för Dala-demokraten, och hans kolumn från i samma skittidning om att utrikesminister Carl Bildt inte är en politiker.
Visst, det finns ju personer i Sveriges riksdag som inte är politiker, t ex Socialdemokraternas ledare Stefan Löfve'n och Moderaternas islamist Waberi (i efternamn då), det är sant. Men att påstå att Carl Bildt med sin långa erfarenhet som politiker inte är någon politiker är ju som att påstå att den gamle sosseledaren Tage Erlander inte var det.
Så, Göran Greider, det verkar som om du i och med din "artikel" återigen har riktat den redan demolerade "spjutspetsen" åt helt fel håll.
Visst, jag gillar inte Moderaternas politik jag heller, men om du nu nödvändigtvis ska hacka på Carl Bildt så var sanningsenlig istället (om du nu kan det, så kommunist du är). För Carl Bildt är en myglande och "two faced" politiker istället, inte bara en politiker alltså.
Ta bara det här med hans inblandning i oljebolaget Lundin Petroleum t ex.
Och istället för att skriva en kolumn, varför polisanmäler du inte honom för lite blandad komplott, Greider? Det skulle jag göra om jag vore du, i alla fall om jag ville tappa mitt redan "genomruttna" ansikte ännu mer.

Sist men inte minst har vi det här med Realisten.se:s artikel om att svenska ungdomar i Åmål trakasseras av ensamkommande "flyktingbarn", dettta fick de tydligen inte rapportera om utan blev tillsagda av personalen på det HVB-hem där "flyktingbarnen" finns att lämna det.
Med vilken rätt hade personalen rätt att göra så? För ett HVB-hem är, precis som många andra offentliga ställen, just offentliga. Detta innebär att vem som helst, t ex pressen, har rätt att ställa frågor där.
Detta kallas nämligen för pressfrihet.
Dessutom är tydligen någon eller några polisanmälningar upprättade mot Realisten, detta på grund av deras artikel.
Men varför? Jo, att sprida sanningar sticker uppenbarligen värre än en atombomb i ögat på det politiskt korrekta etablissemanget med sina vedervärdiga hantlangare.
Men enligt en person som jag har pratat med så har det enligt polisen inte kommit in några anmälningar. Ändå har en utläggning om att anmälningar har kommit in blivit sekretessbelagda - och då kan man inte berätta om anmälningar?
Förstår ni hur det här går ihop? Jag gör det inte. Förmodligen ljuger polisen folk rakt upp i ansiktet, alltså är det med andra ord även denna gång förmodligen precis som vanligt.
Det är inte konstigt att många människor i Sverige saknar förtroende för polisen.

Här har ni länkarna som allt det här gäller:

http://www.metro.se/nyheter/svenskar-for-militara-insatser/Hdzliq!gDWwIb6fCxPQOD9o8wZQeA/ ,

http://www.metro.se/kolumner/carl-bildt-ar-inte-en-politiker/EVHliq!aL2ucRqTmF1Cg/ ,

http://www.realisten.se/2012/09/14/svenska-ungdomar-i-amal-trakasseras-av-ensamkommande-flyktingbarn/ ,

http://www.realisten.se/2012/09/16/reportagefilm-om-trakasserierna-mot-svenskar-i-amal/ .

Inga kommentarer: