söndag 26 juli 2009

RFSL:s medlemmar behöver genomgå en grundlig kurs i allmänbildning och läsförståelse

Jaha, nu har RFSL trampat i klaveret igen, i det här fallet är det frågan om fullständigt obefogad kritik.
Dessutom visar representanter för organisationen att de har en oerhört trångsynt, verklighetsförnekande och rent allmänt fullständig absurd och idiotisk inställning.

Dessa utmärkande drag för RFSL verkar gå som en knallröd tråd genom organisationen, oavsett vilket land det än gäller.

Men den här gången är det inte svenska RFSL som uppvisar dessa drag.

Nej, istället är det danska RFSL.

Detta står glasklart efter en artikel som i tisdags stod på TV4:s text-tv.

Så här löd artikeln:

Polis hånade könsbytare

Danska motsvarigheten till RFSL riktar hård kritik mot polisen sedan den hånat en snattare som bytt kön, skriver Jyllandsposten.

Den 39-åriga kvinnan misstänktes ha stulit en flaska vatten i Roskilde. När hon skulle gripas uppstod tumult.
I pressmeddelandet skrev polisen att "uppförandet inte var särskilt feminint och att det kanske hänger ihop med att hon tidigare var en man".

Ja, som ni säkert förstår så är kritiken emot polisen totalt obefogad.
Men klart, om man inte har någonting bättre för sig än att klanka ner på människor som sköter sitt jobb så har man inte.

Däremot behöver danska RFSL:s representanter gå en grundlig grundkurs i allmänbildning 23 timmar/dygn utan avbrott (om man bortser ifrån en timme per dygn som är avsedd för sömn) i minst 6 år.

Varför då? Jo, därför att de inte är allmänbildade, dessutom lider de av stor brist på läsförståelse.

Jag går nu igenom det som det hela gäller från punkt för punkt.

1. Till att börja med så struntar RFSL uppenbarligen i orsaken till varför kvinnan greps. Hon var nämligen misstänkt för att ha begått ett brott, i det här fallet snattning.

Sedan spelar det ingen roll om det gällde en flaska vatten eller någonting annat, t ex en dildo, det är lik förbaskat ett brott.

Med bakgrund utav detta så verkar det som om de flesta av danska RFSL:s medlemmar är dömda för olika sorters brott, om inte så har de nog på olika sätt i sina liv hamnat på kollisionskurs med rättvisan.

Varför reagerar annars organisationen så kraftigt på gripandet av denna kvinna?

2. Att orsaka tumult är ju faktiskt inte särskilt feminint när allting kommer omkring, såvida inte kvinnan var en östeuropeisk kulstöterska.
För sådana ser ju oftast mer manliga ut än kvinnliga, i alla fall på de delar av kroppen som verkligen syns för allmänheten.

Och 3. Danska RFSL har tydligen inte heller läst pressmeddelandet så värst noga, för om de hade gjort det så hade de sett att ordet "kanske" står med där.
Detta innebär alltså att polisen inte menar att kvinnans beteende hänger ihop med att hon tidigare var man, utan att det kanske gör det. Det är alltså stor skillnad på dessa två saker.

Hur är det med läsförståelsen egentligen, RFSL?

Förstår ni nu varför jag anser att representanter för danska RFSL varken är allmänbildade eller förstår vad de läser för någonting?

2 kommentarer:

Skogens drottning sa...

Jo, så kan man se på saken... men om man läser i media så är nog ordförståelsen inte den bästa någonstans - syftningsfelen haglar... :) Och så även i min lilla blogg :) Det går fort och det blir fel! Du såg ju själv, förutsatte kallt att hela världen vet att min kattunge envisas med att ramla ner från balkoongen.

Ha det gott!

Karpstryparn sa...

Svar till Skogens drottning: Absolut, det kan man. När det gäller syftningsfel så visst har du rätt, men jag tycker att det är stolligt med en organisation, i det här fallet danska RFSL, som kastar skit på polisen för att de gör sitt jobb och vägrar att se vad som faktiskt stod i pressemeddelandet, samt att inte förstå innebörden av det hela.

Angående din kattunge: Jo, det är ju sant, men det är lite skillnad på att en kattunge ramlar ner från en balkong och på en organisation som går in för att missförstå en massa saker.