torsdag 23 juli 2009

Absurdt försörjningsstöd till invandrare

Visste ni att invandrare som kommer till Sverige och som är till åren komna har rätt till någonting som heter äldreförsörjningsstöd?
I alla fall så är det sant.

Äldreförsörjningsstödet ges nämligen till invandrare som inte har arbetat och som inte har betalat skatt i Sverige.

Detta innebär följande:

Om en invandrares inkomst efter avdrag för skatt och skälig bostadskostnad är lägre än skälig levnadsnivå så får han eller hon äldreförsörjningsstöd så att de kommer upp i skälig levnadsnivå. Som skälig levnadsnivå räknas 4 831 kronor per månad för ogifta och 4 082 kronor per månad för gifta.

Detta betyder också att de invandrare som söker äldreförsörjningsstöd får räkna med skälig bostadskostnad, det vill säga upp till 6 200 kronor i månaden för ogifta och 3 100 kronor i månaden för gifta.

Ett räkneexempel på detta är följande:

Ensamstående med äldreförsörjningsstöd utan inkomst och 6200kr i hyra:
4831kr adderat med 6200kr blir 11 031kr i skattefria bidrag/mån.
Alla andra pensioner som utbetalas till svenska pensionärer beskattas hårdare än arbetsinkomster.
11 031kr motsvarar ca 16 500kr före skatt för en svensk pensionär.

Många lågavlönade arbetare i Sverige har efter ett långt och slitsamt liv lägre pension än 16 500kr/månad.

Ja, Sverige är verkligen världens mest rättvisaste och humanaste land.

Eller hur?

Rättvisan och humaniteten ligger bl a i att en svensk, eller annan vit, pensionär inte har rätt till en värdig ålderdom.
Men många sorters invandrare, t ex arabiska, kosovoalbanska, afrikanska, indiska och sydamerikanska sådana, ja, de får allting serverat på silvertallrik när de kommer till Sverige.

Så mycket var det med det falska pratet om alla människors lika värde!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Var har du fått dessa uppgifter ifrån? Är det sant så är det lite fel för alla ska behandlas lika. Men det är ju så här också, att om dem kommer hit sent i åldern för att de måste fly p.g.a t.ex tortyr och krig och är för gammla eller har skador som gör att dem inte kan arbeta när dem kommer så måste dem ju ha rätt att få nån form av inkomst trotts allt. Men du kanske tycker att deras familjer ska försörja dem, trotts att dem kanske inte har så mycket pengar själva att leva för? Eller tycker du att dem ska börja med olika kriminella verksamheter för att klara sitt uppehäller?

charlotte sa...

det är ju ba´ra att de får försörjingshjälp men det ska ju inte vara så jäkla snedvridet så att en "svenskpensionär" skall få mindre. Stämmer dina uppgifter är det för jävligt!!

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Ja, tyvärr så stämmer de.

Svar till Anonym: Dessa uppgifter har jag hittat på en blogg som heter Politiskt Inkorrekt, den finns http://www.politisktinkorrekt.wordpress.com.

Ja, jag anser att deras familjer ska försörja dem, för så fungerar det i alla andra länder och därför ska detsamma gälla i Sverige.

Anonym sa...

Hur vet du att dessa uppgifter stämmer? Jag har kollat sidan politiskinkorrekt och jag tror inte att allt som står där stämmer, du måste väl ha nån riktig källa att hämta information ifrån för detta gör det du läser mer ointressant eftersom du hämta ¨fakta¨ från en annan blogg och jag tar det du skriver som en lögn tills du kan visa riktiga bevis på att så är fallet. Så då tycker du alltså att deras familjer ska ta hand om dem, men om deras familjer är så fattiga att dem inte klarar det då? Och de som inte har några anhöriga i Sverige, hur ska det gå för dem då?

Jag sa...

Ska det samma gälla i Sverige som gäller i andra länder? Vi har ju faktiskt egna lagar och regler i det här landet. Men då är det väl helt okej att muslimerna bygger moskéer här och att vi slutar sälja fläskkött i affärerna och sen kan vi ju byta flagga också och sen kan vi börja bura in såna som har andra åsikter än de som sitter i makten m.m. Nu får du ju faktiskt skärpa till dig! Ena stunden så är du mot allt vad som har annan kultur att gör men så plötligt tycker du att bara för att det är så i andra länder så ska det även gälla här... Du är med säkerhet världens knäppaste människa!

Karpstryparn sa...

Svar till Jag: Lär dig läsförståelse till att börja med, det som jag skrev var att det om man ska försörja sin familj gäller i alla andra länder och då ska det gälla i Sverige också. Min svarskommentar hade alltså ingenting med kött och en massa andra saker som du nämnde i din kommentar att göra.
Vad av detta är det som du inte förstår?

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: Huruvida du tar mina uppgifter som en lögn eller inte är för mig totalt ointressant, så länge som jag själv vet att det som jag skriver är sant. Uppgifterna stod förresten inte i något av inläggena på den bloggen, utan de stod i ett kommentarsfält. Personen ifråga hade hämtat uppgifterna ifrån säkerställd sida, i det här fallet en statistiksida.

Angående familjerna: Man kan alltid spara undan en och annan krona om man verkligen vill och går in för det. Man kan ju jämföra det med att vara arbetslös t ex, var det en tid och är det just för tillfället. Hade visserligen ett jobb tidigare i år, men det var tidsbestämt. Så kom inte och antyd att jag inte vet vad jag talar om.