tisdag 14 juli 2009

Dags för alla upplysare om förintelsen under andra världskriget att ta av sig skygglapparna

Till skillnad mot vad många trångsynta och enkelspåriga typer tycks tro så har inte nazisterna under andra världskriget monopol på folkmord, jag syftar nu bl a på de som dag ut och dag in använder sin tid här på jorden om att upplysa alla de kan om förintelsen.

Har dessa människor inget liv? Tydligen inte.

Men då är det dags att de skaffar sig det, de kan ju t ex börja med att plocka bort skygglapparna för sina ögon och se att det finns andra folkmord som är hemskare och värre än förintelsen.

Jag tänker nu på t ex folkmordet i Rwanda och det folkmord som har pågått, och fortfarande pågår, sedan 2002 i Kongo-Kinshasa (är inte helt säker på hur Kinshasa stavas).

Sedan har vi folkmordet i Sudan också, ja, det finns många.

Varför är de folkmord som sker i nutid hemskare än förintelsen då?
Jo, bl a på grund utav att metoderna har moderniserats och därmed är mycket mer effektiva, det innebär bl a att det går snabbare att döda människor idag än det gjorde på Adolf Hitlers tid.

Ta t ex folkmordet i Rwanda i Afrika.

Följande artikel stod nämligen ikväll på Tv3:s text-tv:

Livstid för folkmord i Rwanda

Den förre administrative chefen i Rwandas huvudstad Kigali, Tharcisse Renzaho, dömdes i dag till livstids fängelse av FN-domstolen i Tanzania.

Han dömdes för som ansvarig för folkmord, avrättning och våldtäkt på över 100 tutsier i en massaker i en kyrka, utförd av hutumilis.

Under den 100 dagar långa massakern i Rwanda dödades 800 000 människor, de flesta tutsier.

Förstår ni nu vad jag menar med att metoderna har moderniserats och att det nu för tiden går snabbare att döda människor än det gjorde på Hitlers tid? Om han hade haft möjlighet till samma "teknologi" och "möjligheter" som det finns idag så hade han med säkerhet lyckats med sin målsättning.

En annan artikel som hade med folkmordet i Rwanda att göra stod tidigare idag på SVT text-tv.

Den stod under "Notiser" och löd så här:

Amnesty International motsätter sig regeringens beslut att utlämna en rwandier som misstänks för folkmord i hemlandet.
Enligt Amnesty riskerar mannen att inte få en korrekt rättegång och därför bör mannen åtalas i Sverige om tillräckliga bevis finns.

Ja, det är verkligen hög tid att alla de människor som stirrar sig blinda på förintelsen under andra världskriget med omedelbar verkan tar bort skygglapparna från sina ögon och ser att det faktiskt finns andra folkmord.

Det borde läggas mer energi på att upplysa om dem istället, än att hela tiden koncentrera sig på någonting som hände för över 69 år sedan.

Eller är dessa människor rädda för verkligheten?

5 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Ja, de där folkmorden verkar ju bara bli fler.
Hemskt är det.

Stina

Karpstryparn sa...

Svar till Hemma på Landet: Ja, det kan man lugnt säga.

charlotte sa...

det är ett väldigt intressant ämne. ja allt som du tar upp är det..

eva sa...

Ja det är intresant att läsa om de olika själstecknen och man känner igen sig själv och många personligheter man stött på i dem och förstår konflikter mellan olika människor på ett annat sätt.
Intresant ämne och exakt det du skriver hade dom utställning om i PRAG på konsentrationslägret THERESINSTAT när jag var där 1993 att utrotning pågår ständigt men alla blundar för det som sker NU och bryr sig mer om det som inte går att göra NÅGOT ÅT så altså har många inte LÄRT sig ett dugg av historien!!!!
Ha en fin dag:)

Karpstryparn sa...

Svar till eva: Ja, det är intressant när en blogg tar upp sådant, för det har jag aldrig sett förut.
Angående historien så är det sant som du säger, de flesta struntar fullständigt i de folkmord som har skett efter förintelsen och som fortfarande sker idag. Det är för JÄVLIGT!
Ha en fin dag du också.