torsdag 15 februari 2018

Anders Lindberg blir ny politisk chefredaktör på Aftonbladet - är som att låta en vithaj vakta pälssälar

Kommer ni ihåg vad Magnus Härenstam sade på ett ställe i den välkända sketchen "Verkmästarn i magen"? Jo, han sade följande: "-Då börjar fanskapet att dansa!"
Visst, det var ju ett svar på "-När det är som stökigast och rörigast och jävligast på jobbet, vad händer då?", men ändå.
Angående det här med "Då börjar fanskapet att dansa!" så kom jag att tänka på det idag. 
För vad hände idag?
Jo, idag blev Aftonbladets "demokratiska journalist" Anders Lindberg ny politisk chefredaktör på Aftonbladet :


Man kunde inte ha valt någon sämre person för det jobbet, särskilt inte med tanke på att bolagets VD av någon konstig anledning påstod att Lindberg är viktig för det demokratiska samhället.
Men vilket demokratiskt samhälle menar VD:n? Anders Lindberg är ju en av de personer som dag ut och dag in ägnar hela sin vakna tid åt att förstöra det demokratiska samhället, i alla fall i Sverige.
Och så har vi Aftonbladets styrelseordförande då, som hyllar Lindberg som en person som brinner för politiken och håller den demokratiska debatten i Sverige levande.
Det är ju nästan så att man trillar av stolen och sätter kaffet i vrångstrupen när man hör detta!
Visst, att Lindberg brinner för politiken är ju sant. Men brinner han för den demokratiska debatten i Sverige? Svar nej.
Istället vill han "elda upp" den, han vill helt enkelt inte ha någon fri debatt i Sverige oavsett vad det än gäller. 
Anders Lindberg är helt enkelt en "debattstrypare" av sällan skådat slag som inte ens kan stava till orden demokrati, åsiktsfrihet och yttrandefrihet, så demokratihatare han är.
Han påstår också att han ska bekämpa den "växande högerpopulismen" i Sverige, han kanske borde börja med att rensa upp på Aftonbladet då.
Men visst sjutton ja, där finns det ju bara populism, och ingen "högerpopulism".
Och vad är högerpopulism då? Tja, "ingen som vet, ingen som vet". Det är som vanligt med andra ord, de som skriker och gapar mest om "högerpopulism" har ingen aning om vad det är för någonting, som vanligt är även detta ord ett påhitt av det politiskt korrekta etablissemanget.

Men åter tillbaka till det här med att Anders Lindberg har blivit ny politisk chefredaktör på Aftonbladet.
Att utnämna honom till det, ja, det är som att låta en eller flera katter vakta möss (eller att låta en vithaj vakta pälssälar, om man så vill). 
Det slutar i kaos helt enkelt, inte bara det utan antidemokratiskt sådant också.
Men Anders Lindberg är ju i gott sällskap, ty på Aftonbladet lyser kompetensen med sin frånvaro bland tidningens medarbetare.
Den enda som har kompetens där är väl möjligtvis kaffemaskinen då.

Inga kommentarer: