måndag 5 februari 2018

Rossana Dinamarca lämnar politiken - fast ändå inte

Igår skedde en sak inom svensk politik som nog gjorde många förvånade, jag blev det i alla fall. Den vänsterpartistiska politikern Rossana Dinamarca gjorde då klart att hon lämnar både politiken och Vänsterpartiet :


Hon har tydligen funderat länge på att göra detta, hon har hoppat fram och tillbaka, övertalats, ändrat sig igen osv.
Men nu har hon alltså bestämt sig för att lämna.
Fast har hon verkligen det? Med tanke på att hon, sedan hon blivit en av frontfigurerna för Vänsterpartiet, varit mycket viktig för partiet på olika sätt så vore det väldigt konstigt om hon helt plötsligt bara skulle strunta i alltihop och tacka för sig.
Det hela blir inte mindre konstigare av att hon också säger att hon kommer att fortsätta kämpa för en rättvis och feministisk värld. Visst, det påståendet är visserligen att ta sig vatten över huvudet, men jag förstår samtidigt hur hon menar.

En annan sak som är konstig är också varför hon lämnar Vänsterpartiet, enligt henne har hon blivit motarbetad för sitt feministiska arbete för partiet . Hon säger att hon inte har fått något stöd inom partiet för att bedriva feministisk politik, samt att det bara är Jonas Sjöstedt och andra män inom partiet som lyfts fram.
Hur går detta ihop? Vänsterpartiet är ju det parti i riksdagen som är mest feministiskt, att då påstå att partiet inte är feministiskt blir ju enbart väldigt motsägelsefullt.
Däremot säger det mer om Dinamarca själv än vad det gör om Vänsterpartiet.
Men den feminism som hon företräder är kanske inte riktigt Vänsterpartiets, Rossana Dinamarca är ju för radikal feminism som går ut på att män ska tryckas tillbaka på varenda punkt i samhället medans kvinnor ska ta över på alla poster som finns och i alla andra sammanhang också för den delen.
Samtidigt påstår hon att hon är för jämställdhet, det hela är alltså så motsägelsefullt det kan bli.

En fråga som jag ställer mig är dock följande: Har Rossana Dinamarca funderat på att gå över till Sveriges eget lilla manshatarparti istället, alltså Feministiskt Initiativ?
Där härskar ju verkligen radikalfeminismen så det står härliga till, och med tanke på att hon är för radikalfeminism så borde hon ju vara som klippt och skuren för partiet.
Jag är faktiskt förvånad över att Gudrun Schyman inte redan har bjudit in henne till partiet, för någon gång måste ju även Feministiskt Initiativ få en ny partiledare.
Men kanske är det därför som Schyman inte har gjort det, Dinamarca var ju både populär och framträdande inom Vänsterpartiet.
Dessutom har hon någonting som Gudrun Schyman aldrig har haft och aldrig kommer att ha. Vad är det då? Jo, karisma och utstrålning.
Visst, Dinamarca är ju svenskfientlig, men har ändå dessa båda saker. Och Schyman är också svenskfientlig, men har inte något av dessa båda saker.
Ja, herre jösses.....

Relaterat: Dinamarca lämnar politiken

Inga kommentarer: