söndag 15 mars 2015

Polisen: Muslimska besökare orsakade branden i Eskilstunamoske'n

Under början av veckan kom det fram uppgifter från en källa inom polisen som tydde på att det var en överhettad fritös som hade orsakat branden i Eskilstunamoske'n på Juldagen förra året, detta dementerades sedan arrogant och otrevligt av förundersökningsledaren Lars Franzell.
Dagen därpå gick räddningstjänsten ut med att det inte fanns någonting som tydde på att branden var en olyckshändelse.
Igår visade det sig dock att branden faktiskt var en olyckshändelse, fast orsakad av muslimer som befann sig i moske'n när den började brinna.
Saxat från en rapport från polisen:

"Genom de tekniska undersökningar och mängden av förhör kan det uteslutas att branden startat genom att något kastats in i lokalen och det finns inga uppgifter alls i utredning som pekar på att för moskén utomstående personer funnits i den när branden startade."

Detta skrev polisen igår i ett pressmeddelande.
Men det kommer mera, som det heter:

-Den samlade utredningen bedöms av polisen utesluta ett "attentat" mot moskén utifrån. De uppgifter som kom till polisen, medan polis- och räddningsinsatsen vid själva branden fortfarande pågick, om att någon eller några personer skulle ha kastat in något i moskén och sprungit från platsen kan avfärdas. Det finns ingenting i utredningen som styrker att det handlar om något annat än helt obefogad ryktesspridning bland åskådare på platsen.

Detta säger Fredrik Wallén, tillförordnad kommunikationschef i Polisregion Öst.
Istället ska branden ha uppstått i en hög med kläder i ett kapprum där det när branden uppstod rörde sig mycket barn. Polisen tror att branden uppstått som ett resultat av "lek med eld, anläggning eller våda" och att det är moskébesökarna själva som tänt på.
Polisen understryker att det inte finns något som tyder på att branden uppkommit som resultat av överhettad elektronisk utrustning och man har heller inte funnit spår av någon brännbar vätska.
Så var det alltså med det evinnerliga propagerandet från PK-håll och "antirasistiskt" håll om att branden var ett attentat med hatbrottsmotiv riktat emot muslimer.
Jag säger som general Slauson sade i filmen Ravenous (med bl a Robert Carlyle i huvudrollen) när han hade lyssnat färdigt på vittnesmålet från kapten John Boyd om vad mannen Colqhoun som var besatt av den monsterliknande anden Wendigo hade gjort:
-I think you've better change your story.

https://polisen.se/Aktuellt/Pressmeddelanden/Sodermanland/Inget-brott-kan-styrkas-i-forundersokning-om-brand-i-moske-Eskilstuna/ ,

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=6116068  ,

http://www.friatider.se/polisen-moskebrand-startades-av-moskebesokare ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20463090.ab  ,

http://www.friatider.se/f-runders-kningen-om-mosk-branden-l-ggs-ned ,

http://svenska.yle.fi/artikel/2015/03/13/moskebranden-i-eskilstuna-var-inget-brott  ,

http://www.rottentomatoes.com/m/ravenous/ .

Inga kommentarer: