fredag 27 mars 2015

Analys om Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons comeback inom politiken

Sedan tidigare i denna vecka står det klart att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommer tillbaka som partiledare för Sveriges tredje största parti till veckan, hans comeback har fått många olika reaktioner.
Inom PK-kretsar och "antirasistiska" kretsar har de flesta varit både arga och upprörda över att han kommer tillbaka, en del inom dessa kretsar har till och med gått så långt att de hoppas att han dör.
Andra inom dessa kretsar har anklagat honom mer än vanligt för att vara rasist, ta t ex Socialdemokraternas riksdagsledamot Veronica Palm som har sagt följande: "Rasistledaren är tillbaka".
Det är absolut inte okej att en riksdagsledamot uttrycker sig på detta vis, i alla fall inte om man vill verka trovärdig eller seriös. Men eftersom hon inte vill vara det så gör hon ju rätt i att uttrycka sig så.
Däremot borde Veronica Palm istället rannsaka sitt eget parti, vilket parti som är Sveriges äldsta rasistparti är ju välkänt vid det här laget.
Jag menar, det är ju allmänt känt vilket parti som startade Rasbiologiska Institutet t ex.
Och Stefan Löfven är ju inte fri från rasism han heller, vilket däremot Jimmie Åkesson är.
En annan som inte gillar comebacken är hataren Özz Nûjen.

Men hur ser det ut från den sidan som stödjer Åkesson då? Jo, där står naturligtvis glädjen högst i tak.
Och varför skulle den inte göra det? Jimmie Åkesson är ju faktiskt Sveriges bästa partiledare, t ex är han alltid lugn, saklig, behärskad och tappar heller aldrig ansiktet i varken TV-debatter, riksdagsdebatter eller några andra offentliga sammanhang över huvudtaget.
Vilken partiledare i Sverige är sådan? Jo, bara han själv.
Däremot har det spekulerats väldigt mycket om huruvida han kommer att leda partiet själv, eller tillsammans med den sedan en tid tillbaka vikarierande partiledaren Mattias Karlsson.
Om det skulle bli två partiledare för SD så blir partiet unikt i Sveriges historia, inget svenskt parti har nämligen tidigare haft två partiledare.
Så det kommer att bli intressant att se hur detta blir, detta kommer ju att komma ut "in the open" nu till veckan.
Hatet emot Jimmie Åkesson och SD kommer dock att fortsätta, detta stod ju väldigt klart t ex efter Åkessons framträdande i talkshowen "Skavlan" tidigare i veckan.
Reaktionerna över detta var väldigt olika, vissa fördömde framträdandet medans andra tyckte det var rätt av både "Skavlan" och SVT.
Själv kommenterade jag framträdandet till en artikel om det på nyhetssajten Avpixlat, så här löd min kommentar:

"Reaktionerna över Jimmie Åkessons framträdande i Skavlan får mig att tänka på vad Anders Carlberg (han som startade Fryshuset i Stockholm) sade om massmedia i en intervju med Göran Skytte, han sade så här:
"Massmedia står och skriker som vanvettiga hundar i sin okunniga dumhet!".
För PK-reaktionerna och hycklande "antirasisters" reaktioner över att Åkesson intervjuvades i Skavlan är lika absurda och människohatande denna gång också.
Men det klart, dessa hatare har ju ingen värdighet, och om de skulle ha det så har den tagit semester för tid och evighet."

Men detta är ju vad jag tycker det, andra kanske har en annan uppfattning.
I vilket fall som helst: Välkommen tillbaka, Jimmie Åkesson!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20537469.ab  ,

http://nyheter24.se/nyheter/politik/793350-jimmie-akesson-och-skavlan-i-skarp-ordvaxling-sluta-ignorera-13-procent ,

http://www.expressen.se/kultur/ozz-nujen-det-ar-synd-om-jimmie-akesson/  ,

http://petterssonsblogg.se/2015/03/27/det-ar-synd-om-veronica-palm/ ,

http://avpixlat.info/2015/03/25/fortsatt-pk-frustration-over-akessons-medverkan-i-skavlan/ .

Inga kommentarer: