söndag 8 mars 2015

I gårdagens Sverigekanalen live: Om näthat

Större delen av gårdagens livesändning i Sverigekanalen handlade om det s k näthatet. Anledningen till att jag skrivit "det s k näthatet" är att mycket av det som anses vara näthat i själva verket inte är det.
Kritik och mothugg är inte näthat t ex.
Däremot är det mycket näthat som begås av den sida vilken en majoritet av dess företrädare anser sig vara antirasister. I själva verket begås det värsta hatet av just sådana personer.
Ett exempel på en sådan person är "journalisten" Alexandra Pascalidou, ett annat exempel är programledaren Robert Aschberg.
Vem eller vilka bestämmer vad som är hat och vad som inte är det? Ja, det beror ju på vem man frågar och vem som svarar. Alla har helt enkelt olika åsikter om detta.
Själv tycker jag att mordhot är tydliga exempel på näthat, har själv fått sådana på grund av mitt bloggande.
Dessutom är det en väldig skillnad på hat och hat, en person som är politiskt korrekt och "antirasist" får ju använda sig utav hur mycket hat och hot som helst (både på internet och utanför) men om en person som är invandringskritiker eller liknande gör samma sak döms det ut.
Som sagt, vad som är hat och vad som inte är det beror på vem man frågar och vem som svarar.

Jag tog också upp TV3-programmet "Trolljägarna".
Med vilken rätt har detta program att agera domare, jury och bödel?
Begår Robert Aschberg & Co själva olagligheter?
Och varför hängs inte politiskt korrekta hatare ut i programmet?
Däremot gör Aschberg & Co naturligtvis rätt när de hänger ut Robert "Pongo" Hermansson (alltså han som driver Facebooksidan "Butthurt"), men folk som bara är kritiska emot t ex offentliga personer ska naturligtvis inte hängas ut.
Därmed är vi inne på en väldigt intressant sak, nämligen följande:
Vilken del har politiskt korrekta och offentliga personer själva i att de utsätts för hat? Är de så oskyldiga själva till det? 
Är man en sådan person så måste man tänka på att inte göra samma saker som man anklagar hatare för att göra, i annat fall blir det hyckleri så det bara skriker om det.
T ex Alexandra Pascalidou borde inte göra sådana saker, hon är ju faktiskt på många sätt likadan som de hatare som hon påstår förföljer henne på olika sätt.

Och när vi ändå inne på näthat osv: Kör mediamoguler som t ex Aftonbladet och Expressen med hat som t ex näthat?
Kör TV4 (t ex TV4-Nyheterna) med hat? Ta t ex TV4:s hat och grova förtal emot det svenska kungahuset.
Jag granskar helt enkelt i gårdagens livesändning i Sverigekanalen vad som är näthat och vad som inte är det. Jag ger även i den några exempel på "näthatsituationer" som jag själv har varit inblandad i.
Även Expressens chefredaktör Thomas Mattsson får sig ett gäng "kängor" i det, han är ju förresten inte bara en hatare utan kan inte acceptera att bli kallad för patetiska saker som t ex gris via t ex Twitter.
Jag tänker nu på Kamil Ryba, alltså han som gjorde detta nu senast, hade jag varit Ryba hade jag haft lite mer fantasi.
För ska man kalla någon för någonting så ska man ju göra det så att det märks ordentligt, Ryba har alltså ingen fantasi.
Hade jag varit Thomas Mattsson så hade jag inte brytt mig om det där med gris, Mattsson är alltså lika patetisk som Kamil Ryba är.
För övrigt fick Mattsson i torsdags priset Årets utgivare....eller rättare sagt Årets hatare.
Fast frågan är ju om priset Årets hatare delades ut till rätt person, Mattsson har ju hård konkurrens.
Jag tar även upp Sveriges värsta näthatare genom tiderna, nämligen socialdemokraten Marcus Arnesson. Han är för övrigt invandrare ifrån Afrika.

Men gårdagens livesändning handlade inte bara om näthat, utan också om andra saker som t ex stoppandet av konstnären Lars Vilks med hänvisning till att hans säkerhet inte kan garanteras.
Den egentliga orsaken är ju att folk på bl a olika Folkets hus och universitet vill stoppa honom från att uttrycka sig.
Även många "journalister" i Sverige, t ex Peter Franke på Värmlands Folkblad, vill det. I annat fall hade han inte skrivit en artikel härom dagen i vilken han hånade Lars Vilks rätt att yttra sig.
Jag är med från 1 timme och 5 minuter och 28 sekunder in i gårdagens livesändning och 2 timmar framåt, efter det ringer en viss Kent Andersson in till programmet.
För att höra sändningen så gå bara in på den första av länkarna här nedanför och klicka sedan på pilen i radiorutan till höger, programmet spelas då upp.
Trevlig lyssning på er!

https://archive.org/details/SverigekanalenKanal1March0720151600 ,

http://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/allt-som-vanstern-ogillar-ar-nathat-1/ ,

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article20415791.ab ,

http://petterssonsblogg.se/2013/05/29/nathataren/ ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20411365.ab ,

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/ingen-debatt-med-lars-vilks-i-goteborg ,

https://www.nordfront.se/tidningsutgivarna-utser-thomas-mattsson-till-arets-utgivare.smr ,

http://www.vf.se/asikter/ledare/fornuftet-har-segrat  ,

http://www.medievarlden.se/nyheter/2015/03/allt-om-arets-dagstidning-2015 .

Inga kommentarer: