lördag 10 januari 2015

I kvällens livesändning i Sverigekanalen: Länge leve satirtidningen Charlie Hebdo och död åt svenska PK-mediers hycklande hyllningar

Kvällens livesändning i Sverigekanalen handlade mycket om den muslimska terroristattacken emot den franska satirtidningen Charlie Hebdo i onsdags (under vilken 10 av tidningens medarbetare och två poliser mördades medans de muslimska mördarna skrek slagord som t ex "Vi har hämnats profeten" och "Allahu Akbar"), men också om TV3:s brott emot svensk lag inför kanalens TV-serie "Mordet".
Angående denna TV-serie så handlar avsnittet det gäller om den döde Lidköpingsbon Mikael Andersson, de anhöriga till honom har tillfrågats och gett sitt godkännande men inte de som blev dömda för inblandning i mordet på honom. Ett mer omfattande blogginlägg om detta kommer jag att skriva till veckan på https://karpstryparn.wordpress.com/ .
Man kommer förmodligen att försöka utmåla denne Mikael (som bragdes om livet 2008) som "Guds helgon" vilket han långt ifrån var, avsnittet om honom kommer med all säkerhet alltså att vara oerhört vinklat.

Men sändningen handlade även om svenska PK-mediers (t ex Expressen) hycklande hyllningar till Charlie Hebdo, dessa medier försvarade ju inte yttrandefriheten när t ex Sverigedemokraternas webbtidning vid ett tillfälle blev nedstängd efter påtryckningar från dåvarande justitieminister Laila Freivalds efter att tidningen hade utlyst en karikatyrtävling där den som kunde göra den bästa karikatyrbilden av profeten Muhammed skulle utses.
Jag tog också upp ett visst brev som mitt förra blogginlägg handlade om, nämligen det i vilket profeten Muhammed gjorde klart att muslimer ska skydda kristna människor på olika sätt.
När jag sökte efter det på Google hittade jag en hel del om det, jag kunde inte ta upp allt om det men kommer i mitt nästa blogginlägg att ta upp det brevet och citat från det.
Men sändningen handlade även om en del andra saker, t ex koranen, Islamiska Staten, olika sorters muslimer, "attentatet" emot en moske' i Eskilstuna som sedan visade sig ha brunnit ner av misstag (förmodligen orsakat av någon muslim i moske'församlingen), samt en del av de karikatyrbilder av profeten Muhammed som den franska satirtidningen Charlie Hebdo hade publicerat.
Jag nämnde för övrigt min favorit bland dessa bilder, nämligen en karikatyrbild föreställande profeten Muhammed eller någon annan muslim som får sitt exemplar av koranen sönderskjutet av en massa kulor med någon rolig text till.

Ni som missade att höra kvällens sändning live och vill höra det kan gå in på den första av länkarna här nedanför och efter det gå in på radiorutan till höger på den.
Scrolla sedan neråt i den tills ni kommer till Punkt 3 med texten "Boken Sverige", klicka sedan på den och programmet spelas då upp.
Jag är med från 1 timme och 9 minuter in i programmet.
Trevlig lyssning på er!

https://archive.org/details/SverigekanalenKanal1January1020151600  ,

http://nlt.se/nyheter/lidkoping/1.3690424-mordet-pa-mikael-rekonstrueras-i-tv ,

http://sv.wikipedia.org/wiki/Charlie_Hebdo ,

http://www.dn.se/kultur-noje/livet-gar-vidare-pa-charlie-hebdo/ ,

http://avpixlat.info/2015/01/10/moske-attacken-i-paris-ar-en-stor-logn/ ,

http://www.sydsvenskan.se/lund/vanstern-demonstrerade-mot-islamofobi/ ,

http://www.svt.se/nyheter/varlden/massakern-i-paris-detta-har-hant ,

http://www.svt.se/nyheter/varlden/gisslan-i-tryckeriet-jag-bjod-terroristerna-pa-kaffe .

Inga kommentarer: