fredag 14 oktober 2011

Vems/vilkas fria ord är det som försvaras?

Det har vid det här laget skrivits så mycket om detta ämne på olika forum och olika politiskt inkorrekta nyhetssidor på internet (har ju själv skrivit några artiklar om det), men det är ett viktigt ämne så därför tar jag upp det.

Varför är inte PK-media som t ex Aftonbladet och Expressen demokratiska? Varför tillåts bara kommentarer till Aftonbladsartiklar som inte kritiserar de saker som står där?

För en liten tid sedan införde Aftonbladet och vissa andra PK-tidningar kommentarsfunktioner som bara tillåter kommentarer som inte är kritiska och som inte redovisar motbevis till de saker som står i artiklarna, detta för att kunna tysta meningsmotståndare.

Man påstod att man genom detta värnade om åsiktsfriheten och yttrandefriheten, men att man inte accepterade kritiska kommentarer. Man accepterade alltså inte människor som inte höll med om saker som stod i artiklarna.

Däremot vill Aftonbladet kartlägga människor med "fel" åsikter", därför går det inte att kommentera utan att ha ett facebook-konto.

Jag blev själv avstängd för att ha kritiserat den rasistiske Aftonbladsjournalisten Ronnie Sandahl, ni vet han som påstod att 95 % av Sveriges befolkning är idioter för att de tycker att journalisten Patrik Lundberg (ni vet han som inte gillar godiset Kinapuffar) är mer lättstött och mer lättkränkt än det någonsin går att bli.

Ja, jag anser att Ronnie Sandahl var rasistisk både mot svenskar och invandrare i sin artikel, det gällde ju Sveriges befolkning. För som ni vet är det ju inte bara svenskar som bor här, utan också vita och icke-vita invandrare.

Och så finns det de som har mage att kritisera nyhetssidan Politiskt Inkorrekt på http://politisktinkorrekt.info/ .
Visst, PI tillåter inte personangrepp och påhopp, men det gör inte jag heller.

Därför tillåts inte heller spamningskommentarer på min blogg, en viss Sanity fortsätter fortfarande att skicka dessa. Men de kommentarerna släpps inte igenom, istället förpassas de direkt till skräppostfiltret där de direkt raderas.
Denne person slösar alltså bara sin tid, detta är ett av många bevis på att personen ifråga är totalt sönderknullad i huvudet.

När det gäller Aftonbladet: Hade Aftonbladet och annan PK-media kört samma race som PI så hade jag däremot förstått dem.

På http://www.newsmill.se/node/38547 hittar vi några personer som har blivit avstängda från PI av orsaker som nog bara de själva och PI känner till, samtidigt är det dock inte svårt att räkna ut varför de blev avstängda.

De höll sig helt enkelt inte till vad som gäller på PI, även jag fick vid ett tillfälle en kommentar borttagen på Politiskt Inkorrekt. Men detta var inte så konstigt, den gången gick jag över gränsen.

Och angående det här med "fel" åsikter" som Aftonbladet och vissa andra PK-mediasidor syftar på: Vad är "fel" åsikter?
Är det att ifrågasätta mörkläggande och förnekande av fakta? Är det att ifrågasätta förljugenhet?

Och vad är i så fall "rätt" åsikter?
Är det att ständigt hålla med och låta sig luras? Vem eller vilka tror sig ha rätten att bestämma vad som är rätt åsikter, och vad som är fel åsikter?

I kölvattnet av terrormannen Anders Behring Breivik har större delen av svensk PK-media helt lyckats strypa det fria ordet. Men det finns undantag inom PK-media, på http://www.svd.se/ är man hyfsade när det gäller åsiktsfriheten och yttrandefriheten.
Men även där finns det fel naturligtvis, dock inte ens i närheten av alla antidemokratiska och fascistiska fel som finns hos Aftonbladet.

Aftonbladet ja, tidningens chefredaktör Jan "Olika" Helin skrev ju vid ett tillfälle följande om Sverigedemokraterna:

"Sverigedemokraterna hävdar hela tiden att de inte har någonting med terroristen Anders Behring Breivik att göra.
Nej, det vet vi att de inte har. Så varför behöver det påpekas?"

Jan Helin, det behöver påpekas eftersom de flesta inom PK-journalistkåren, t ex Aftonbladet, och inom PK-partierna ständigt anklagar SD för att ha samröre med Anders Behring Breivik, vilket är någonting som SD absolut inte har.
Däremot tar SD, precis som många andra partier, avstånd från dådet och visar avsky för dådet.

De enda som inte fördömer det är vänsterextremistiska krafter, och andra som tycker att det som Breivik gjorde var rätt.

Men åter tillbaka till tyckandet från de som kommenterar PK-artiklar.

Man får alltså tycka vad man vill, så länge man håller med om allt som står i PK-artiklarna.

Det som de flesta inom den politiskt korrekta delen av journalistkåren säger är helt enkelt följande: "Du får tycka precis vad du vill, så länge du tycker som oss i allting. Gör motsatsen, och du kan bli mördad."

Ett av mängder med exempel på fascistiska våldsavskum som har hörsammat det uttrycket och tagit efter det hittar vi på följande två länkar: http://politisktinkorrekt.info/2011/10/13/extremvanstern-mobiliserar-i-malmo/ och http://www.socialisterna.org/sv/2/1/7335/ .

Bra jobbat (eller inte) av PK-media, som påstår sig hylla det fria ordet......under förutsättning att alla tycker exakt likadant förstås.

Men om vi vänder på det: Råder detsamma om alla är emot massinvandring och det mångkulturella samhället? Nej, då ska alla tycka olika helt plötsligt, alltså vara för enbart mängder med problem och nackdelar.

Så frågan är alltså följande: Vems/vilkas fria ord är det som försvaras? Märkligt agerande av PK-media, samtidigt som de hyllar frihetsvågor i andra länder som betraktas vara förtryckta.

Undantaget är Sverige, där man förtrycker sitt eget folk.

För här hyllas ingen frihetskamp, i alla fall inte från PK-håll.

Och som kaviar på ägget några artiklar som på olika sätt relaterar till detta blogginlägg:

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/aterkalla-hetsbidraget_6547607.svd ,

http://trelleborg.sverigedemokraterna.se/2011/10/11/43-miljoner-kr-till-ensamkommande-mans-lyxboende/ ,

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/drevet-mot-juholt-styrs-inifran-s_6550789.svd ,

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vi-ska-inte-salja-vapen-till-saudier_6549483.svd  ,

http://politisktinkorrekt.info/2011/10/13/hinduisk-kvinna-drogades-och-vaknade-som-muslim/ ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kommun-kan-tvingas-ta-emot-asylbarn_6552003.svd ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/c-politiker-fick-bobidrag-for-fru_6552053.svd  ,

http://www.dn.se/nyheter/sverige/misstankta-avforda-i-mordutredning 

http://www.friatider.se/kontroversiellt-hatbrott-spreds-pa-youtube

http://svt.se/2.22620/1.2566381/juholt_har_forbrukat_fortroendet

och

http://www.friatider.se/juholts-stod-for-utvisningar-orsakade-drevet  .

7 kommentarer:

diana sa...

Bra skrivet. Är inte åsikterna fria så är inte folket fritt.

Karpstryparn sa...

Svar till diana: Precis.

eva sa...

Massmedia är den största maktfaktorn i Sverige och kan styra folket dit de själva vill och därför är det skrämmande att som du skriver " att de inte godkänner vissa kommentarer" som passar in i deras tänkande och tyckande! Vart sjutton har då demokratin tagit vägen!!!

Fenixmonas sa...

Gillar Dianas kommentar! Den är helt rätt!!! Bra skrivet av dig och bra kommenterat av Diana! Kramiz!!

Anonym sa...

skuelSverige har kommit till en punkt, då vi måste välja om vi ska forsätta nedmonteringen av Sverige, eller om vi ska ändra kurs och börja bygga upp landet igen. Du avgör, läs mer här
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2011/10/16/sverige-slits-isar/

Karpstryparn sa...

Svar till eva: Exakt, det är inte demokrati när inte alla får komma till tals.

Karpstryparn sa...

Svar till Fenixmona: Ja, jag säger inte emot dig, hehe. Kramiz