måndag 3 oktober 2011

Varför vägrar Säpo att öppna kommunistarkiven?

Idag står det en mycket intressant artikel i DN:s (Dagens Nyheter) kolumnfält skriven av författaren och krigsreportern Johanne Hildebrandt, den handlar om Säpos ovilja att öppna Stasi-arkiven.

För ni som inte vet det så var Stasi kommunistdiktaturens hemliga polis i DDR, alltså Östtyskland.

Jag återger inte artikeln i sin helhet i bloggen, men väljer några stycken ur den som jag tycker är extra intressanta.

Hildebrandt skriver i det första stycket bl a följande: "Vem är det egentligen som man försöker skydda, och varför har en forskare belagts med munkavle?"

Ja, det kan man verkligen fråga sig.

Själv tror jag att det har att göra med att många av makteliten när det gäller vänstersidan i Sverige var inblandade i det här, man hittar dem nog lite överallt som i t ex vänsterorienterad media.

Aftonbladet är ett bra exempel på en vänstertidning som gör allt för att ljuga, förmörka och på andra sätt försöker dölja de många obehagliga sanningar som de inte vill ska komma ut. Journalistkåren i Sverige domineras ju sedan lång tid tillbaka av gammal 68-vänster som har både hjärtat och hjärnan oerhört långt åt vänster.

Ett bra exempel på en sådan person är Aftonbladets chefredaktör "Jan "Vi gillar olika" Helin, för att vara en person som påstår att han gillar alla oavsett vad de har gjort och gör så kör han minst sagt väldigt mycket med kraftigt dubbla budskap.

När han av en reporter fick frågan om varför han inte bor i ett invandrarområde när han kör en kampanj som heter "Vi gillar olika" så svarade han så här:

-Jag vill inte bo i sådana områden, det är för mycket och för hög brottslighet där.

Minst sagt ett intressant uttalande från en person som sätter massinvandringen och mångkulturen före och högre än allting annat.
Eller hur?

Men samtidigt som vänsterextrema journalister som han inte vill att folk ska få veta saker och ting så går det utmärkt för dem att ösa skit på t ex Kungen och hans strippklubbsbesök, visst, Kungens besök kanske inte var så passande.

Men samtidigt är ju Kungen bara en vanlig människa med brister och fel. Annat är det med kommunistsympatisörer, de har BARA brister och fel de.

I det andra stycket tar Hildebrandt upp några exempel på personer som spionerade för Stasi, t ex en socialdemokratisk journalist (Månne jobbade denne på Aftonbladet?) och en gymnasielärare.

I det tredje tas en forskare som belades med munkavle av Säpo upp. Är detta demokratiskt av Säpo? Knappast, MEN så har vi inte demokrati i Sverige heller.

Enligt Hildebrandt stoppar man i Sverige huvudet i sanden och lossas som om det här med Stasi aldrig har existerat över huvudtaget.
Man kan ju jämföra det hela med vänsterblockets, speciellt sossarnas, och det borgeliga blockets ovilja att erkänna att alla riksdagspartier i Sverige med Socialdemokraterna i spetsen 1922 grundade Rasbiologiska Institutet i Uppsala.

Läs mer om detta institut på t ex http://sv.wikipedia.org/wiki/Statens_institut_f%C3%B6r_rasbiologi . Institutet fanns kvar långt efter andra världskrigets slut, om jag inte minns fel fanns det ända fram till mitten på 60-talet.

Och Jan Guillou då som försökte svära sig fri från bevisningen att han hade utfört uppdrag åt KGB, jojo, det gick ju bra det...........eller rättare sagt: Det gick inte alls för herr "Grillio".

Johanna Hildebrandt avslutar sin artikel med att skriva att sanningen måste fram om det här, för annars kommer spekulationerna att fortsätta.

Å andra sidan kommer nog spekulationerna att fortsätta oavsett hur det blir, dock i mindre omfattning. Det är ju alla de vänsterextremister i svensk PK-media och i många andra av maktens korridorer som har sett till att det har blivit så här, sådana finns med all säkerhet inom Säpo också.

Att det har funnits, och fortfarande finns, personer med vänsterextrema värderingar inom Säpo kan ju vara en av orsakerna till att Säpo vägrar att öppna Stasi-arkiven.

Johanne Hildebrandts artikel finns också i SvD (Svenska Dagbladet).
Läs hennes artikel där i sin helhet på http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/sapos-ddr-arkiv-maste-oppnas_6519092.svd .

Här följer två andra artiklar om det hela: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/57-stasisvenskar-kartlagda-i-ny-bok_6470294.svd och http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/tank-om-och-oppna-ddr-arkiven_6474280.svd .

4 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Nej minsann, någon demokrati har vi ju inte längre...och Aftonbladet är bojkottad för länge sen! Kramiz

Anonym sa...

Mja, skäll inte bara på SÄPO, de gör som de blivit tillsagda...

Ansvaret ligger hos våra folkvalda, de kan lätta på sekretessen när de vill. Men det vill de inte.

Eftersom deras undanflykter är tunna så är en rimlig slutsats att man föredrar att skydda förrädarna.

// KM

Karpstryparn sa...

Svar till Fenixmona: Ja, demokrati har vi inte längre. Angående Aftonbladet: Precis, de gör vad som helst för att sälja, Jan Helin skulle mörda sin mor om han trodde att det skulle öka Aftonbladets upplaga.

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: Jag vet, men Säpo har ju del i det hela naturligtvis.

Angående våra folkvalda: Absolut, jag håller med.

Angående förrädarna: Absolut.