onsdag 12 maj 2010

Jonas Gardell - En högerextrem bög?

Jag vet inte hur många utav er out there som har sett eller hört talas om Jonas Gardells böcker "Om Gud" och "Om Jesus", men någon borde det väl vara.

Däremot är det nog desto fler av er som har sett hans tv-program "Åh, herregud" (minns inte exakt vad det heter, men om det inte heter det så heter det någonting liknande) som går på tisdagkvällar i SVT.

Detta program och dessa böcker har retat upp många av Sveriges kristna, vilket Gardell förstås hade räknat med. Bl a har en viss pastor i Vetlanda uppmanat människor till att bränna Gardells böcker och att bojotta detta SVT-program, en utav orsakerna till det är att denne pastor anser att Jonas Gardell hädar kristendomen.

Igår stängdes pastorn av för sin vägran att be de människor som hörde uppmaningen och Gardell om ursäkt.

Jonas Gardell själv har tidigare skrivit i sin blogg att han förstår att vissa kristna blir provocerade av hans två böcker, men att bokbål inte är ett godtagbart alternativ - "särskilt inte i tider då högerextrema partier som Sverigedemokraterna växer sig starkare och internet svämmar över av okontrollerat hat".

Läs mer om det hela på bl a http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/pastor-stoppas-efter-bokbals-brak_4698995.svd , http://www.dn.se/dnbok/gardell-kritisk-pastor-stoppas-efter-bokbalsbrak-1.1091697 och http://www.gp.se/kulturnoje/1.366683-pastor-stoppas-efter-bokbals-brak .

Ja, vad ska man säga om det här?

Visst, pastorn kanske gick lite långt när han uppmanade folk att göra dessa saker, men samtidigt tycker jag inte det eftersom han var i sin fulla rätt att yttra sin åsikt.

Och att därför ge honom sparken ifrån sin tjänst var alltså fel, man ska inte be någon om ursäkt om man inte vill det för då blir ursäkten bara falsk.

För det var väl knappast meningen att den skulle vara det. Eller?

När det gäller Jonas Gardell själv så gör han precis som många andra gör när det gäller Sverigedemokraterna, nämligen följande: Han blandar sanningar och lögner med stort och smått, och får därmed fram någonting som inte ens är sannolikt.

Det finns också någonting som heter försumbart, med det menas att "det finns inte fast bara lite".

Detta är nämligen sagt av självaste Tage Danielsson i sketchen "Om sannolikhet" på Berns under Hasse och Tages lunchrevy "Under Dubbelgöken" ifrån 1979.

Men i Gardells fall så finns inte ordet försumbart ens.

Uttryckt på ett annat sätt: Det som han påstår om Sverigedemokraterna är inte alls sant.

Se själva på SD:s hemsida på http://sverigedemokraterna.se/ och på SD-kuriren på http://www.sdkuriren.se/ .

För om det vore sant så skulle SD knappast ha gott om väljare och sympatisörer inom den s k "HBT-kåren".

Varför är det så då? Jo, därför att den muslimska invandringen till Sverige har fört med sig enorma mängder HBT-hat, muslimer hatar ju sådana människor vilket de heller inte sticker under stol med.

För enligt islam så är den sortens sexuella läggningar förbjudna, och sådana straffas med döden.

"HBT-kåren" är för övrigt oftast sammanfattningsnamnet för HBT-människor, alltså homo-, bi- och transexuella personer.

Därför undrar jag nu om herr Gardell lider utav personlighetsklyvning, han är ju själv homosexuell och därmed HBT-person.

Så det verkar som om hans "ena sida" är emot Sverigedemokraterna, medan hans "andra sida" är för dem.

Men det där med hans "andra sida" känner han nog inte till, det brukar ju inte personlighetskluvna göra.

När det gäller hans snack om SD så pratar han alltså i nattmössan, men vem vet, han kanske är högerextrem själv.

Varför? Jo, därför att personer som själva är någonting nästan alltid har en tendens att anklaga andra personer för att vara just det som de själva är.

Se bara på det här med ordet rasist t ex, där har ni ett klockrent exempel på det.

För orden högerextrem och rasist har för länge sedan mist sin betydelse, nu för tiden används de som skällsord som skriks utav djupt okunniga personer, t ex vänsterfolk och invandrare ifrån t ex Mellanöstern och Afrika, när argumenten tryter eller inte finns alls.

Det där med att de inte finns alls är det vanligaste utav dessa två.

När det gäller Jonas Gardells påstående om att internet svämmar över av okontrollerat hat så stämmer inte det heller, det är ingen skillnad i mängden hat på internet och irl.

För det finns lika mycket utav det på båda ställena.

1 kommentar:

Anonym sa...

jag gillar gardell och han överdriver ju bara för att det ska bli roligt också