fredag 18 december 2009

Har man inte rätt att klippa till en osnuten och ouppfostrad ungjävel?

Igår så stod det i media (både i politiskt korrekt sådan och i äkta demokratisk sådan) om en 70-åring som gav en ungjävel som bröt på ett främmande språk (vilket innebär att ungen var invandrare) en örfil för att pojken skrek "gubbjävel" åt 70-åringen, när han blev förbannad på ungjäveln för att denne bl a hade cyklat på banorna till en golfbana som den 70-årige pensionären jobbade idiellt på.

Pojkjäveln var också med i ett ungdomsgäng, varav samtliga i gänget hade trakasserat 70-åringen en längre tid.

Igår inleddes rättegången emot pensionären bara för att han hade tillrätta visat den lille snorungen, för tydligen så får man inte lära ouppfostrade snorvalpar veta hut.

Mer om det hela står på t ex http://www.svd.se/nyheter/inrikes/pensionarsprotest-utanfor-domstol_3956017.svd och http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/12/17/reporter-laxar-upp-snorunge-som-fick-orfil-av-70-aring/ .

70-åringen ångrade sig inte eftersom han ansåg att han gjorde helt rätt, vilket han naturligtvis också gjorde.

Har man inte rätt att klippa till ett ouppfostrat snorbarn nu för tiden, som inte har fått lära sig vanligt folkvett utav sina föräldrar?

Föräldrar och föräldrar förresten, de kanske har suttit på "torken" minst 7-8 gånger för mycket eftersom de uppenbarligen inte har lärt sitt barn vanligt folkvett.

Men visst, 70-åringen gjorde fel, han skulle ha gått vidare med snorungens föräldrar istället, nämligen att efter örfilen ha tvingat ungen att föra honom till ungens föräldrar, därefter skulle pensionären ha spöat dem utav bara helvete!

För sådant barn, sådana föräldrar.

Vad tycker ni själva om det här?

Ska man inte ha rätt att tillrättavisa en osnuten snorvalp?

Om jag hade skrikit något sådant eller trakasserat någon äldre, nämligen en pensionär eller någon liknande, när jag var i ungdomsåren och hade fått en örfil eller liknande utav personen så hade jag fått världens utskällning utav mina föräldrar.

De hade också hade sagt till mig att jag fick skylla mig själv, vilket jag naturligtvis också hade fått göra.

8 kommentarer:

demokratbloggen sa...

Om ungdjäveln var muslim så var han väl van vid hårdhänt uppfostran.

Han kanske hade fått stryk för att han varit för snäll emot svenskar, vad vet jag.

Men mannen gjorde rätt, och det har ju politikerna själva (Tok-Mona till exempel)sagt.

"Vi måste kunna visa civil olydnad ibland", men då kanske hon menade att uppmuntra till vad ungdjäveln gjordeistället.

charlotte sa...

pensionärn gjorde rätt även om det är fel att även slå till ngn men det finns ju faktiskt gränser.. vad jag däremot inte gillar är att du skriver sådana barn sådana föräldrar stämmer inte alltid.. o sen finns det som i min sons fall föräldrar där den ena sköter sig o ger barnen trygghet men inte den andra

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Absolut, det jag menade var att det blir så här om båda föräldrarna inte sköter sig eller "gör sitt jobb", eller hur man nu ska säga.

Karpstryparn sa...

Svar till Demokratbloggen: Ja, förmodligen så var ungfanskapet muslim, någon form av icke-vit invandrare var han i alla fall.

Ja, det är inte omöjligt. Snacka om att sitta i kläm, när han nu inte var snäll så fick han "stryk" själv.

Ja, visst faan gjorde mannen rätt.

Ja, vad Mona Muslim menade vet hon nog knappast själv, med tanke på hur det har stått till i hennes "råttbo" de senaste 30-40 åren.

charlotte sa...

det finns ju vissa saker som man skulle vilja skriva ióm men inte kan utan "repressalier". jobbet t ex

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Jo, det klart.

Olbap sa...

Typiskt socialistsvenskar att inte inse den ganska stora distinktionen mellan barnaga och barnmisshandel. Barnaga = direkt kausalitet mellan felaktig handling och sanktion. Barnmisshandel = kausalitet mellan beteende och sanktion saknas, den misshandlande föräldern slår barnet i tid och otid.

Karpstryparn sa...

Svar till Olbap: Exakt, det är skillnad på dessa båda saker, vilket vissa inte fattar. Folk som tillrättavisar döms för sunt förnuft.
All heder åt pensionären som tillrättavisade ungjäveln.