söndag 29 april 2018

Angående högklackatartikeln: Skulle feministen Nicole Valencia vinna SM i idioti om det fanns?

Feminism är på många sätt ren idioti, de allra flesta feminister är också idioter. Detta är det dock ingenting konstigt med, men det borde vara det med tanke på hur bra feminism påstås vara.
Men så är det alltså inte, lika lite som att feminism och feminister skulle stå för jämlikhet mellan könen.
Angående det här med idioter så är som sagt de allra flesta feminister det, t ex Nicole Valencia som i fredags fick en "debattartikel" publicerad i Dagens Nyheter i vilken hon på fullaste allvar påstår att högklackade skor är detsamma som kvinnoförtryck :

Anledningen till att jag skriver ordet debattartikel inom citationstecken är att det snarare är frågan om en idiotisk artikel skriven av en idiot än en debattartikel.
Dessutom vore det intressant att få reda på hur hon har kommit fram till att högklackade skor är detsamma som kvinnoförtryck, lika intressant vore att få reda på hur hennes hjärna fungerar.
Hennes påstående är inte bara fullständigt idiotiskt, det är också ett stort hån emot de kvinnor som verkligen är förtryckta på olika sätt.
Och hur kan kvinnor förtrycka sig själva genom att ha högklackade skor? Hade Valencia nämnt Saudiarabien som exempel när det gäller kvinnoförtryck så hade jag naturligtvis hållit med henne, för där får ju kvinnor inte köra moped t ex. Jag tror knappast att de får ha högklackade skor heller, men å andra sidan är ju inte högklackade skor en del av den muslimska kulturen.

Däremot är Nicole Valencias påstående om att högklackade skor är detsamma som kvinnoförtryck något av det dummaste och mest korkade jag någonsin läst!
Skulle hon vinna SM i idioti om det fanns? Nej, kanske inte.
Men hon skulle i alla fall vara en av kandidaterna till vinnartiteln.

Relaterat: I DN: "Högklackade skor är kvinnoförtryck"

Inga kommentarer: