tisdag 28 mars 2017

Grekland och Ungern vägrar ta emot asylsökande från andra EU-länder - påstås bryta mot en förordning som de inte längre är en del av

När Grekland och Ungern använder sig av sin lagliga rätt att vägra ta emot "flyktingar" (ja, de allra flesta som kallas för flyktingar är det inte, detta enligt FN:s livsmedelsorgan UNHCR eftersom de som verkligen är riktiga flyktingar bara kan flytta runt i sina hemländer) från andra EU-länder, vad gör då Sveriges regering? Jo, man påstår att dessa båda länder bryter mot lagen, i det här fallet då Dublinförordningen...vilket dessa båda länder tydligen inte ens är en del av sedan en tid tillbaka. 
Så hur kan de bryta mot något som de inte är en del av?
Greklands motivering till att man säger nej är att landet redan huserar 60 000 "flyktingar", och att de därför inte har någon möjlighet att fylla på med mer.
Och från Ungerns sida låter det så här:

"För Ungerns regering så är det ungerska folket det viktigaste, deras säkerhet, och inte de illegala invandrare som tagit sig in i landet från ett säkert land."

Men hur låter det från Sveriges regering och det borgerliga blocket då? Jo, följande:

"I Sverige tar vi in hela världens människor, detta oavsett vilka problem det betyder. T ex värnar vi djupt om IS-terrorister och struntar i deras offer och anhöriga till dem. Eller uttryckt på ett annat sätt: Vi vill visa omvärlden att vi är störst och bäst när det gäller sånt här, att vi sedan skiter i vad som händer när de kommer hit har inte omvärlden med att göra. För det har vi som mål att dölja till varje pris, och kritik tål vi inte heller."

En av många frågor som jag ställer mig när jag hör sådant är om de som dag ut och dag in basunerar ut sånt här vet vad uttrycket "hela världens människor" betyder. 
Har dessa verklighetsfrånvända typer en aning om hur många människor som finns i hela världen? Nej, uppenbarligen inte.
För hela världens människor betyder ju just hela världens människor. Eller?
Nåja, de s k "flyktingar" som just Ungern vägrar ta emot från Sverige är i det här fallet 5000 .
Men varför skulle man vilja ta emot människor som t ex dessa?:


Och i Grekland är det likadant.
Dessutom glömmer Sveriges regering (och Alliansen också för den delen) bort en liten, men ack så viktig, sak: Kan man inte ta emot människor så kan man inte, så är det ju. Eller propagerar vänsterblocket och det borgeliga blocket för totalraserad infrastruktur, landsraseringar rent allmänt och annat liknande "trevligt"? 
Visst, jag tycker det är intressant med rymden och resor till t ex månen, men nu bor vi fortfarande på jorden, de allra flesta människor gör i alla fall det.
Men har man bra skäl till att säga nej till "flyktingar" och riktiga flyktingar också så har man ju, det kan inga regler i världen ändra på. 
Det finns helt enkelt gränser för vansinne.
Men i Sverige finns det däremot inte det.
"Demokrati" och "mänskliga rättigheter" var det, ja, men sunt förnuft, logiskt resonemang, samt att bry sig om och ha ordning på sitt land ingår också i dessa båda saker.
Men visst sjutton, vi "lever" ju i Sverige, vilket jag nästan glömde bort en sväng där.

Relaterat:



Inga kommentarer: