söndag 20 november 2016

Har personer som tycker att SUF är demokratiska sett för mycket på sketchen Verkmästarn i magen?

Igår var Syndikalistiska Ungdomsförbundet (som ju är terroristklassat av Säpo) igång igen, denna gång propagerade man för att alla poliser ska . SUF vill också att alla poliser ska dö på ett sätt som innebär mycket lidande för dem och deras anhöriga.
Här är tweeten som det gäller (bilden är hämtad från Fria Tiders artikel om det hela, och tweeten är från SUF Göteborgs Twitterkonto): Många har blivit väldigt upprörda över detta propagerande från Syndikalistiska Ungdomsförbundet , medans andra som t ex Olivia Erixon som är ekonomipolitisk talesman för Centerpartiets ungdomsförbund har gillat det.
Detta säger alltså lika mycket om henne som det gör om SUF, Säpo borde terroristklassa henne också.
Och så finns det människor som påstår att Syndikalistiska Ungdomsförbundet är demokratiska, till och med på SUF själva säger ju att de inte är det.
Hur tänker de som anser att SUF är demokrater? Har de någon hjärnverksamhet över huvudtaget?
Eller har de sett för mycket på sketchen Verkmästar'n i magen ?

Här följer fakta om Syndikalistiska Ungdomsförbundet: 

SUF listades tidigare av Säkerhets­polisen som en av "de mest aktiva grupperingarna" inom den autonoma miljön vid sidan av Antifascistisk Aktion (AFA). Under valrörelsen 2006 genomförde organisationen flera attentat mot Center­partiets vallokaler. Även numera nedlagda Revolutionära Fronten räknades av Säpo till de grupperingarna.
SUF tillhör därmed den vänster­extrema sfär i Sverige där även Research­gruppen, tidigare kallad Afa dokumentation, samt Expo ingår. De båda grupperingarna tillhör rörelsens mer städade gren, även om mer handgripliga aktioner förekommer.

Till syndikalist­ernas mer kända tidigare medlemmar och aktivister hör nuvarande utbildnings­minister Gustav Fridolin (MP). Han var så kallad "antirasistisk kampanjledare" för ett lokalt förbund i Skåne samtidigt som han var språkrör för Grön ungdom.

Ungdoms­förbundet SUF är inte ett fackförbund. Däremot arbetar de ofta med fackliga frågor, uppmanar ungdomar att engagera sig fackligt samt uppmanar till fackliga stridsåtgärder. Enligt SAC samarbetar de båda organisationerna med varandra runt olika kampanjer.

Inga kommentarer: