onsdag 8 april 2015

Varför är det fel av Sverigedemokraternas partiledning att utesluta Gustav Kasselstrand och William Hahne?

Jag känner på många sätt inte igen Sverigedemokraterna som parti längre, istället har partiet på många sätt blivit just de saker som det är emot.
Visst, när ett parti kommer in i riksdagen blir det ju politiskt korrekt oavsett om det var det innan inträdet eller inte, frågan är bara hur mycket politiskt korrekt det blir.
När det gäller Sverigedemokraterna så har partiet på många sätt blivit det alldeles för mycket, vilket naturligtvis inte är bra.
Jimmie Åkesson blev många gånger de sista 2 åren innan sin sjukskrivning ofta anklagad för att ha blivit för mycket PK, men om han var mer PK då så är hans vikarierande efterträdare Mattias Karlsson det bra mycket mer och värre.
De senaste dagarna tar dock priset när det gäller maktgalenhet och rädsla för bra förmågor för partiet. Både SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand och Stockholmsordföranden William Hahne har ju då uteslutits ur partiet, detta på fullständigt oacceptabla och djupt antidemokratiska grunder.
Visst, att själva moderpartiet inte riktigt är överens med dess ungdomsförbund i vissa frågor är ju ingen hemlighet, den synen från SD:s partiledning har ju funnits länge.
Men den synen tycks uppenbarligen enbart finnas i den partiledningens egna huvuden, till och med Jimmie Åkesson stödjer ju denna smörja.
Det sistnämnda trodde jag dock för övrigt aldrig skulle vara möjligt, Åkesson har så när som på några få gånger gjort bra ifrån sig sedan han blev partiledare för Sverigedemokraterna men han stödjer alltså uteslutningen av William Hahne.
Och detta på fullständigt falska grunder, visst, att han än så länge inte är redo att på egen hand leda partiet är förståeligt men att han skulle stödja denna skit trodde man ju aldrig.
Uppenbarligen valde Åkesson fel vikarierande partiledare, för sedan Karlsson tog över rodret har det barkat riktigt käpprätt åt helvete.

Tydligen stödjer Jimmie Åkesson uteslutningen av Gustav Kasselstrand också, alltså är detta ju ännu mer skandal. Kasselstrand är i mina och många andras ögon den nye Jimmie Åkesson som en gång ska ta över SD efter Åkesson.
Men partiledningen är inne på en mycket farlig fel, uteslutningen av Gustav Kasselstrand men också av William Hahne kommer att drabba partiet hårt.
Båda dessa två, inte minst Kasselstrand själv då, har nämligen ett väldigt stort stöd bland Sverigedemokraternas väljarkår, båda är väldigt populära och kan sin sak.
Eller är det kanske just det som är orsaken till dessa båda uteslutningar? Ordet maktkamp verkar tydligen passa bättre och bättre in på SD:s partiledning, politiker som är för populära inom partiet slängs ut med dunder och brak medans andra får sitta kvar hur lätt som helst.
En person som dock verkligen borde åka ut ur partiet är Kent Ekeroth, han har ju genom många av sina uttalanden skämt ut SD.
Ta bara hans tjat om att muslimer borde drivas ut ur Sverige med morot och piska.
Vilken jävla idiot! Visst, jag avskyr muslimer, men någon jävla måtta får det väl ändå för faan vara.

Angående Mattias Karlsson & Co:s beslut om att utesluta Kasselstrand och Hahne så är det många SD:are som har reagerat starkt på detta, en av dessa är Camilla Jonasson.
Så här skriver hon på sin blogg om det hela:

"Det här har aldrig varit en fråga att ”ta internt”, det här är och förblir en växande skandal och tillika ett övergrepp som saknar motstycke i svensk parlamentarisk historia. Detta maktmissbruk och dessa metoder som imponerat i DDR ska ut i ljuset och offentligheten, inte tystas ner."

Och jag håller fullständigt med henne, detta är på ren svenska rent utsagt för jävligt!
Nytt blod behövs i alla partier, ingen politiker sitter kvar på sin post för evigt.
Men i Sverigedemokraternas partiledning är det andra tongångar, dess representanter får ju nästan självaste Robert Mugabe att verka demokratisk.
Och det vill inte säga lite det!
Sedan kan man ösa på med antisemitismanklagelser och annan patetisk skit bäst tusan man vill, men utan faktabaserade belägg för det kommer man naturligtvis ingen vart.
Och att försöka få bort Gustav Kasselstrand (samt nästan 20 andra offentliga företrädare för SD) är ju ännu mer galet det, han har ju SDU:s medlemmars förtroende och sitter därför bergsäker på sin post. I annat fall hade han ju inte blivit framröstad och därför sitta kvar så pass länge som han gör.
Nej, ni i Sverigedemokraternas partiledning, tänk om och sluta upp med att vara så jävla maktgalna, arbeta istället tillsammans med Sverigedemokratisk Ungdom för att göra partiet så mycket bättre än det vad det är.
Varför är ni så himla rädda för nytt fräscht blod som kan hjälpa till att få rejält med vind i seglen för moderpartiet?
Eller uttryckt på ett annat sätt: Sluta upp med att vara zombies!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20595479.ab ,

http://www.friatider.se/sd-veteranen-om-maktkampen-de-borde-kunna-prata-med-varandra ,

http://www.expressen.se/nyheter/gustav-kasselstrand-utesluts-ur-sd/  ,

http://sdu.nu/ ,

http://nyheteridag.se/darfor-ar-det-oundvikligt-med-uteslutningar-i-sd/ ,

https://sv-se.facebook.com/sdungdom  ,

http://www.expressen.se/nyheter/expert-ambitionen-ar-att-byta-ut-partiet/ ,

https://www.motgift.nu/2015/04/sverigedemokraterna-och-maktfullkomligheten/ ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20595394.ab ,

http://www.friatider.se/karlsson-vagrar-svara-pa-interna-mail ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20592026.ab  ,

http://www.friatider.se/h-r-v-grar-jomshof-diskutera-med-kasselstrand  .

1 kommentar:

Färganalys sa...

Hej där! Länge sedan sist. För tillfället skriver jag mest på den här bloggen http://blogg.improveme.se/deepwinter/
h. Smörblomma

Intressant, politik är alltid intressant. Här i Finland har vi val om en vecka så nu gäller det att ta sig en riktig funderare.