fredag 20 februari 2015

Kränker stjärtmesen homosexuella människor? Sveriges Ornitologiska Förening kan bli anmälda för olaglig alkoholreklam

När det gäller den politiskt korrekta/"antirasistiska" hysterin så har man som politiskt inkorrekt/seriös bloggare alltid en uppsjö av nyheter att skriva om eller på andra sätt välja mellan, någon brist på sådant finns det alltså inte.
Däremot undrar man (i alla fall jag och många med mig) många gånger följande:
Hur genomsjuka i huvudet är politiskt korrekta människor på en skala från 1-10? Är det 2389 tro? Eller kanske ännu mer än så?
Och när ska dessa typer skrivas in på livstid på mentalsjukhus för extremt psykiskt sjuka människor?
Några av orsakerna till att jag ofta undrar detta hade vi bl a i förrgår och igår.
Men vi tar dem i tur och ordning:

1. I början av veckan startade företaget Krispy Kreme Doughnuts i brittiska Hull en temavecka med någonting som heter Krispy Kreme Klub, det skulle symbolisera en sorts munkar (inte människor alltså utan bakverk för den eller de som inte fattar det).
Men detta fick många idioter att flyga i taket och nästan gå upp i rök i sina genomsjuka tankegångar, vips hade dessa fått för sig att denna Krispy Kreme Klub (eller KKK Wednesday, som det stod som slogan i reklambladet) var detsamma som Ku Klux Klan.
Detta "halsskrikande" gjorde att företaget drog öronen åt sig och därmed stoppade hela kampanjen.
Men hur sjuk i huvudet är man när man kan förknippa ett bakverk med en organisation som Ku Klux Klan? Då är man nämligen färdig för närmaste dårhus inte bara en gång, utan säkert 2000 gånger till och med.
Visst, jag vet ju inte om samtliga medlemmar och sympatisörer till Ku Klux Klan brukar baka munkar när de har tråkigt, men det här är ju bara skitlöjligt ju!
Vad blir det nästa gång de idioter som blandade ihop dessa munkar med KKK stör sig på? Blir det kanske bananer? Engelskt te?
Eller blir det kanske en blodpöl som man vips förknippar med kommunism? Blod är ju nämligen rött, i alla fall som de flesta vet. Resten (alltså de som inte vet detta) kan vi lämna där hän.

Och så har vi idioti nummer 2 då på denna vecka, nämligen följande:
Igår gick Sveriges Ornitologiska Förening ut med att man måste rensa upp bland alla världens utländska fåglars namn, mängder av dessa är nämligen enligt denna förening rasistiska.
Jag som fågelälskare blev naturligtvis rasande över detta, detta slår till och med det här med munkarna.
Men vad är det för namn man har hittat som man anser är rasistiska då? Jo, t ex negerfink, zigenarfågel,  kafferseglare och hottentottkricka.
Vad är det för påhitt? Ska denna förening försöka lura folk till att tro att det och det är rasistiskt så kan de väl ta och börja med att plocka fram fågelnamn som verkligen finns.
Vem faan har hört talas om negerfink och hottentottkricka t ex? Dessa två namn är garanterat inte sanna.
Däremot finns det ett fågelnamn som heter zigenarfågel, det är inte det minsta rasistiskt eftersom det syftar på bl a hur färgglad fågeln är. Ett annat namn på fågeln är hoatzi.
Är namnet hoatzi kränkande emot prostituerade kvinnor förresten? Namnet börjar ju på "ho", vilket är de första två bokstäverna i ordet hora.
Däremot luktar denna fågel väldigt illa, men att koppla detta till rasism blir ju bara så löjligt att man inte vet om man ska skratta ihjäl sig eller dö knall och fall på ett och samma ställe.
Och vad ska fågeln heta istället då? Romfågel?
I så fall blir det fågelnamnet ett fall för alkoholinspektionen då, Sveriges Ornitologiska Förening riskerar alltså i och med detta att bli anmälda för olaglig alkoholreklam.

Och så har vi det här med fågelnamnet kafferseglare då, enligt Anders Wirdheim som är informationschef för föreningen så är orsaken till att fågeln döpts om att dess namn är hets mot folkgrupp i Sydafrika.
Men herre gud, Anders, var det inte svenska fåglar det gällde? Eller ser du kafferseglare varenda gång du dricker kaffekask kanske?
I så fall är du nog väldigt lättpåverkad.
Dessutom är fågelns nya namn, alltså vitgumpseglare, kränkande emot själva fågeln eftersom den har en vit rand nära gumpen.
Med lite fantasi kan man nämligen få det till att fågeln aldrig kan hålla tätt. Enligt detta skulle då samtliga exemplar av denna art ha genomgått varsin prostataoperation, detta på grund av att allihopa har fått prostatacancer. Och hur lätt det blir att hålla tätt både fram och bak efter en sådan operation kan nog de flesta räkna ut.
Snacka om att kränka en fågelart alltså genom att ge den ett namn vars innebörd har stark koppling till ständig diare'!
Däremot har du, Anders, ett mycket passande efternamn, ordet "Wird" betyder ju rubbad.
Och det stämmer minst sagt väldigt bra in på dig, för rubbad är just precis vad du är.
Till er som efter detta tycker att jag kör med personangrepp i detta blogginlägg: Om ni tycker det, ja, då har ni verkligen inte läst eller hört mycket i era liv, den saken är fullständigt klar.
För övrigt är personangrepp inte tillåtna i denna blogg, bara så att ni vet.
Det kan ju kanske råda lite oklarheter kring detta, därför tycker jag det är bäst att förtydliga det.

http://www.dn.se/nyheter/rasistiska-fagelnamn-bort-men-lappuggla-blir-kvar/ ,

http://www.exponerat.net/rasistiska-fagelnamn-byts-ut-till-mer-pk-massiga/ ,

https://www.nordfront.se/fagelnamn-byts-ut-rasistiska.smr ,

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6098266  ,

http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/nu-flyger-de-rasistiska-f%C3%A5gelnamnen-ut-3065197  ,

http://www.usatoday.com/story/news/nation-now/2015/02/17/krispy-kreme-kkk-event-apology/23551235/  ,

http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2015/feb/17/hull-krispy-kreme-kkk-wednesdays-promotion .

Inga kommentarer: