torsdag 4 december 2014

Till samtliga riksdagspartier: Sluta bete' er värre än nerpissade ungar i en skitig sandlåda

Efter gårdagens regeringskris så har jag bara en sak att säga, nämligen följande: Fy faan vilken jävla soppa, fy faan vad jag är trött på alla jävla riksdagspartier i Sveriges riksdag!
Vänsterblocket (alltså den nuvarande regeringen) och Alliansen (den borgeliga sidan) anklagar hela tiden (det gjorde de ju innan regeringskrisen också) ständigt varandra för att stödja sig på Sverigedemokraterna, trots att ingen av dem gör det.
Däremot röstar ju SD på de förslag som passar dem, det är inte att stödja sig på SD.
Och Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt, Gustav Fridolin och alla andra vänsterinriktade "flumpartister" anklagar Alliansen för följande: "Ni vägrar ta ansvar för Sverige, det är vi som gör det!"
Samtidigt anklagar Alliansen i form av t ex Annie Lööf och Jan Björklund regeringen för exakt samma sak.
Så vad har de gemensamt? Jo, ingen av sidorna tar ansvar för Sverige, istället kör de bara med "pajkastning"!
Däremot fortsätter båda sidor att anklaga Sverigedemokraterna för att ha en rasistisk bakgrund, trots att både Alliansen och regeringen har precis samma bakgrund som SD har.
Men SD själva då? Jo, de har ju enligt många orsakat ett politiskt kaos genom att förinta regeringens budget. Och så kommer SD och påstår att det handlar om invandringspolitiken, regeringen hade ju en massa förslag som inte var kopplade till invandringen också.
Visst, Miljöpartiet var ju huvudorsaken till att SD fällde regeringen, men å andra sidan hade SD röstat ner Alliansen om den hade varit i regeringsposition och fortsatt föra en helt åt helvete generös invandringspolitik.

Och sedan har vi ju det här med det kommande nyvalet också. Hur har Stefan Löfven tänkt här? Har han tänkt över huvudtaget? 
Eller såg han ingen annan lösning? En lösning för honom, som jag ser det, hade ju varit att avgå som statsminister i slutet av december efter att han igår utlyste nyval, och sedan komma tillbaka som statsminister strax innan nyvalet.
Han kunde ha tagit timeout istället, alltså gjort som Jimmie Åkesson fast av helt andra skäl och låta någon annan ta över som statsminister.
Fast vad var alternativet då? Att låta Åsa Romson ta över som statsminister hade ju varit som att låta Djävulen ta över Guds plats i himmelen. Det hade blivit ännu värre helt enkelt.
Så det hade ju inte varit någon lösning ändå det.
På tal om Jimmie Åkesson förresten så är finns det folk som säger att han är mer populär än sitt parti, jag förstår de som tänker så.
För det är ju ingen hemlighet att han är en stor ledare med mycket karisma samt inger förtroende rent allmänt politiskt, även om Mattias Karlsson har visat framfötterna så står han sig ju slätt jämfört med Åkesson.
Så frågan är om ett nyval skulle gynna SD, trots att Karlsson har gjort klart att nyvalet kan sägas vara en sorts folkomröstning om invandringen.
Fast det är ju hans egen uppfattning det.
Nyval har Sverige förresten inte haft sedan 1958, alltså då det sist var regeringskris.

En annan sak som man också med säkerhet kan slå fast är att samtliga riksdagspartier i samband med regeringskrisen har svikit sina väljare på många punkter. Och med samtliga menar jag naturligtvis alla åtta.
Däremot är det ett väldigt tjat om att ta ansvar för Sverige, liksom att samarbeta med varandra för Sveriges bästa.
Men inga av partierna vill samarbeta med några andra ånej, blockpolitiken ska finnas även om den inte finns.
Och nu har ju Stefan Löfven & Co sagt tydligt nej till samarbete över blockgränserna, lika tydligt som Alliansen har sagt detsamma. Det enda gemensamma båda sidor har är att de vägrar ha med SD att göra.
Sverigedemokraterna å sin sida dömmer som svar på tal ut båda sidorna, man kan nog kalla det lite grann för hämnd att från SD-håll fälla regeringen. Men å andra sidan hade ju partiet fällt en borgelig regering också.

Men ärligt talat, hur vore det om samtliga riksdagspartier istället för att hela tiden "kasta skit på varandra", anklaga varandra för inte ta ansvar osv, istället skippade sin jävla prestige, slutade upp med att tro att "Vi är tamejfaan bäst, alla andra är skit" och istället skippade vissa skillnader för att gemensamt samarbeta för Sveriges bästa?
De där "vissa skillnaderna" kan de ju ta när det är klart, för nu gäller det att få Sverige på fötter.
Eller uttryckt på ett annat sätt till samtliga riksdagspartier: Sluta upp med att bete' er värre än nerpissade ungar i en skitig sandlåda!

http://www.dn.se/ekonomi/alliansen-anpassar-inte-invandringspolitiken/ ,

http://www.dn.se/nyheter/politik/har-ar-tweetsen-om-nyval-som-spreds-mest/ ,

http://www.dn.se/nyheter/politik/varldens-tidningar-nyvalet-en-kupp-och-ingen-sensation/ ,

http://www.dn.se/nyheter/politik/partierna-byter-taktik-infor-nyvalet/  ,

http://www.exponerat.net/mattias-karlsson-debatterar-med-jonas-sjostedt-v/ ,

http://www.svt.se/nyheter/sverige/lofven-jag-har-gjort-det-jag-kunnat ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19959876.ab  ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19966878.ab ,

http://www.friatider.se/kinberg-batra-snart-klar-som-ny-m-ledare ,

http://www.friatider.se/viktig-milstolpe-f-r-sd-0 ,

http://nationell.nu/2014/12/04/sd-tappar-sympati-i-ny-matning/ ,

https://www.svenskarnasparti.se/2014/12/04/infor-nyvalet-den-22-mars-2015/ .

1 kommentar:

Ma sa...

Nog kan man tycka att de politiska partierna i riksdagen beter sig barnsligt. Jag är glad att jag bor i en kommun där politikerna inte beter sig lika illa. Här i Norrtälje styrs vi nu av S,C och MP efter detta val. Tror nog att något liknade hade varit att föredra på riksplanet också...