fredag 19 december 2014

Oavsett vilken regering det än blir är den beroende av SD

Den 22:a mars nästa år är det nyval i Sverige, orsaken till detta är att Sverigedemokraterna i början av december i år valde att rösta för Alliansens budget och därmed sänkte regeringens budget.
Enligt en del representanter för SD valde partiet att rösta på det minst dåliga alternativet av två dåliga sådana, som de flesta vet var orsaken till det Miljöpartiets totalt släpphänta invandringspolitik i vilken man förespråkar ännu högre invandring än den som hitills har varit.
SD har också gjort klart att de tänker fälla varje regering oavsett sida som fortsätter med denna vansinniga invandringspolitik, partiet hade alltså fällt även Alliansen i det fallet.

I den senaste opinionsundersökningen gjord av Novus får SD hela 16 %, även Socialdemokraterna ökar i den och är då med sina 32 % den andra segraren i Novus mätning.
Inga andra partier än dessa båda ökade i den.
Men detta är inte SD:s högsta siffra, i en väljarundersökning gjord av Yougov för nästan två helger sedan fick SD hela 18 %!
Vad är det då som gör att både Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna ökar så mycket i Novus mätning?
Tja, när det gäller Socialdemokraterna så beror det ju knappast på Stefan Löfven.
Han har ju gjort sig rejält känd som den absolut sämsta partiledare och även sämsta statsminister som Sverige någonsin har haft, inte ens Mona Sahlin eller Håkan Juholt var lika dåliga som partiledare.
Däremot har Löfven fått mycket kritik från inte bara sina politiska motståndare utan också även sina egna, t ex Mona Sahlin, för hur han försöker styra landet.
Men det klart, med tanke på att Stefan Löfven fortsätter att bete' sig sämre och mer småbarnsaktigt än någon vuxen politiker tidigare har gjort i den svenska historien (är han vuxen förresten?), rent allmänt politiskt uppträder som en patetisk ynkrygg, samt även rent allmänt ger svensk politik ett fruktansvärt dåligt ansikte världen över av sällan skådat slag så kan det ju inte bli någonting annat.
Stefan Löfven är helt enkelt ingen politiker.
Så orsaken till att Socialdemokraterna går framåt är inte hans förtjänst, istället tycker tydligen många väljare att partiet har en bra politik.
Men ännu bättre skulle den i så fall vara utan Miljöpartiet, det partiet är ju helt klart en stor belastning för regeringen.

Jag håller med en av Socialdemokraternas förra partiledare, nämligen Göran Persson, som tycker att Socialdemokraterna borde gå till val på sin egen politik istället.
Partiet har betydligt större möjligheter att vinna nyvalet utan extremist- och pajaspartiet Miljöpartiet.
Och Alliansen är ju inte i någon bra sits de heller, dess fyra partiledare med Ann Kinberg Batra i spetsen lyssnar ju inte något vidare på sina väljare de heller.
Särskilt Kinberg Batra struntar ju fullständigt i de väljare och moderata kollegor som är oroade över de ökade flyktingströmmarna, detta har hon nämligen gjort väldigt klart och tydligt.
Den enda av de borgeliga partiledarna som har varit försiktig i sina uttalanden är faktiskt Göran Hägglund. Men eftersom Kristdemokraterna mer och mer står "ohjälpligt fast i den djupa och mörka avgrundens sumpiga lerbotten" så är ju detta inte så konstigt.
Hägglund har helt enkelt för mycket att förlora på att göra tydliga uttalanden.
Fast ikväll har han öppnat käften om det här med flyktingfrågan, han säger att det kan gå att minska kostnaderna för flyktingmottagandet och samtidigt öka incitamenten till arbete för dem som kommer hit.
För detta har han fått påhopp och personangrepp som heter duga, t ex från Miljöpartiet som menar att "Göran Hägglund fiskar i grumliga SD-vatten."
Men vad är det för grumliga vatten som Miljöpartiet själva fiskar i då? Jo, det vill de inte tala om.
Fast å andra sidan behöver de inte göra det heller, det är ju alldeles uppenbart vad det är för grumliga vatten de fiskar i.

Och Sverigedemokraterna då? Jo, de behandlas värre än den värsta pariah av de andra riksdagspartierna, inga av deras partiledare vill prata eller ha någonting att göra med någon av SD:s representanter över huvudtaget.
Så är det i alla fall på riksdagsnivå, i vissa av Sveriges kommuner är det däremot helt annorlunda.
För där pratar riksdagspartierna med varandra, i flera kommuner samarbetar till och med något eller några partier med SD.
Ett exempel på ett sådant parti är Moderaterna, ett annat är (hör och häpna) Miljöpartiet.
För en gångs skull är det alltså mer demokrati på kommunnivå än det är på riksdagsnivå, vilket är väldigt ovanligt.
För där fungerar tydligen samarbete mellan olika partier.
Detta är någonting som Stefan Löfven borde ta lärdom av.
Men visst faan, han tror ju att han ska kunna samarbeta med de borgeliga partierna samtidigt som han ber dem dra käpprätt åt helvete!
Som sagt, han är ingen politiker.

Men åter tillbaka till Sverigedemokraterna.
Oavsett vad man tycker om SD och deras politik i olika frågor, oavsett vad man tycker om deras bakgrund osv, så är det inte demokratiskt av de andra riksdagspartierna att vägra ha någonting med Sverigedemokraterna att göra.
Istället är både regeringen och Alliansen mer beroende av SD än de vill erkänna.
Ta t ex det här med att båda blocken kör med småbarnsbete'ende, detta uppskattas nämligen inte av de flesta väljare.
Visst, både regeringen och Alliansen kallar det att "hålla rent åt höger", men i själva verket håller de rent från demokrati.
I TV4 Nyhetsmorgon i tisdags varnade nämligen en expert de båda blocken för att fortsätta med sitt fjantiga uppträdande, istället gjorde personen ifråga klart att regeringen oavsett vilken det än blir i nyvalet är beroende av Sverigedemokraterna.
Blir det ingen lösning på det politiska läget efter nyvalet så kan ytterligare ett nyval vänta.
SD har allt att vinna på nyvalet i mars, vill inte de andra riksdagspartierna prata med dem så kan SD vinna en jordskredsseger.
Och vem eller vilka kommer regeringen och Alliansen att skylla sitt misslyckande på i så fall? Dem själva?
Nej, det vore ju jättehemskt att erkänna sanningen, eller hur?

Men väljarna är inte korkade, de flesta av dem vet vad demokrati är och betyder.
Alltså måste man sluta upp med att behandla Sveriges tredje största parti, alltså SD, som pariah eller digerdöden.
Eller för att uttrycka det hela på ett annat sätt: Det är dags att alla riksdagspartier i Sverige (samtliga åtta alltså) börjar samarbeta för att få ordning på Sverige, skitsamma vad man har för bakgrund eller vad man står för.
För alla dessa partier har saker gemensamt oavsett hur olika de är, det säger ju sig självt.
Alla säger sig ju vilja Sveriges bästa.
Så skippa "pajkastningen", och skärp till er!
Detta gäller främst regeringen och Alliansen. Börja prata med SD, samarbeta med dem istället för att haka upp er på en massa skit och strunt.
För när det kommer till kritan; Vilket av riksdagspartierna har en ren och icke-smutsig byk? Vilket av dem har ett fläckfritt och demokratiskt förflutet?
Svaret på dessa båda frågor är ett klart, tydligt samt inte minst sanningsenligt INGET. Detta vet alla som verkligen tänker!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6048138 ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-framat-i-ny-opinionsmatning_4194727.svd ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article20045842.ab  ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ferm-forslagen-skulle-forsvara-integrationen_4198239.svd  ,

http://www.dn.se/debatt/sa-kan-vi-minska-kostnaden-for-flyktingmottagandet/ ,

http://www.friatider.se/milj-partist-hotas-av-uteslutning-f-r-samarbete-med-sd ,

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=6049079 ,

http://www.friatider.se/kritik-mot-mp-efter-politisk-cirkus-i-riksdagen ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ahlin-efterlyser-respekt-for-ambetet_4196059.svd ,

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/talmansambetet-bor-respekteras_4197527.svd .

2 kommentarer:

Ma sa...

Jag tycker riksdagspartierna skulle hs gjort på samma sätt som i många kommuner. Samarbetat över blockgränserna så hade vi slupit allt tjafs som detta nyval för med sig. Det verkar ju funka i kommunerna att komma överens. Det verkar de i vilket fall i min kommun Norrtälje. Här styrs kommun av s+mp+c.

Karpstryparn sa...

Svar till Ma: Ja, att det är demokratiskt i kommunerna är ju inte vanligt precis.
Därför är det intressant att det är det nu.