onsdag 7 maj 2014

Hur dålig tidsuppfattning har Svenska kyrkan?

Under 1:a maj i torsdags ringde det i kyrkklockorna i Jönköping under Svenskarnas partis demonstration där, enligt representanter för Svenska kyrkan var orsaken till ringandet att man jämförde demonstrationen med år 1939 i Tyskland.
Nu undrar jag bara hur dålig tidsuppfattning Svenska kyrkan har, det är ju frågan om hela 75 års tidskillnad.
Sett ur den synvinkeln kan man ju fråga sig hur dess representanter i Jönköping någonsin kunnat ha haft ett jobb, att passa tider är ju viktigt.
Men kan man inte klockan så får man ju sparken, alltså är säkert dessa representanter arbetslösa hela bunten sedan minst 20 år tillbaka. I annat fall borde de ju ha annat att göra än att ringa i kyrkklockor under alla demonstrationer som de inte gillar, t ex söka jobb.
Lyft på era feta arslen tack, och försök få er varsitt jobb istället!


Nåja, som tur är finns det även vettiga människor som ägnar sin tid åt meningsfullhet, jag syftar nu i det här fallet på Lars Bergqvist som är aktiv inom Svenska kyrkan i Södertälje.
Han menar att ringningarna var ett brott mot kyrkostadgan, och har därför anmält klockringandet till domkapitlet i Växjö stift.
Så här säger han om det hela:


"– Kyrkklockarna är till för att sammankalla till gudstjänst och avsteg från det kan ske vid direkta krigshot mot landet, man får inte ringa i preventivt syfte.Vad jag har hört från polisen så handlade det inte om någon ockupation i Jönköping, man måste vara väldigt försiktig med den här typen av politiska ställningstaganden."


I och med detta visar Lars Bergqvist att han, till skillnad från sina demokratifientliga "kollegor" i Jönköping, är demokratisk.
Däremot kan man naturligtvis diskutera det löjliga och patetiska i hans förslag om att låta folk demonstrera emot SvP:s demonstration genom att skrika hejdlöst som gaphalsar bärandes ett antal jättestora "tändstickor" i form av plustecken.
Men det finns en viktig skillnad: Lars Bergqvists förslag är demokratiskt, vänstergaphalsarnas/vänsterextremisternas sätt att demonstrera är det ju aldrig!


http://www.jnytt.se/kyrkornas-varningsklockor-anmals-av-kyrkomedlem .

Inga kommentarer: