onsdag 21 maj 2014

Vill Svenskarnas parti ha en nazistisk diktatur?

Den senaste tidens hat-, våld- och hetskampanjer emot Svenskarnas parti talar liiksom tidigare sitt tydliga språk: Enligt de personer som deltar i och/eller arrangerar dessa kampanjer är Svenskarnas parti ett hemskt och farligt parti som ska förvägras allt det som andra partier får, SvP är nazister och därmed basta.
Någonting mer än så behöver inte sägas, de som hatar och hetsar emot partiet (som t ex den vänsterextrema tidskriften Expo) har sin uppfattning klar och därför behöver ingen debatt om partiet föras. Inga av SvP:s företrädare behöver heller därför bjudas in i de få fall när det pratas om partiet.
Och partiet ska stoppas och hindras på alla sätt som över huvudtaget går, alla medel (oavsett om de är lagliga eller inte) är tillåtna.


Men är Svenskarnas parti nazister? Och är partiet så himla hemskt och farligt som det ständigt skriks, gastas och skrivs om?
I artikeln "Vill Svenskarnas parti ha en nazistisk diktatur?" klargör och reder ut skribenten Björn Björkqvist det hela.
Saxat från artikeln:


"Svenskarnas parti är ett modernt nationalistiskt parti. Vårt främsta mål är att ge svenskarna ett eget land, det land som vi ärvt av våra förfäder och därmed har historisk rätt till. Naturligtvis är det denna ståndpunkt som retar landets journalister. En stor del av landets journalister är långt ut på vänsterkanten. De har läst sin Marx och vet att de ska ta avstånd från arv. Ingen företagare ska få överlämna sitt företag till sina döttrar. Ingen bonde ska få överlämna sin gård till sina söner. Inget folk ska få överlämna landet till sina barn. Egendom är stöld och arbetarklassen har inget fosterland.


Den svenska vänstern har gått från att prioritera sociala frågor till att först och främst betona föraktet mot arvsrätten och fosterlandet. Övergången skedde med Olof Palme. Därför är det ganska naturligt att Palme var inbiten motståndare till EU medan Ingvar Carlsson gjorde en kovändning och fick många svenska arbetare att rösta ja i folkomröstningen. EU må vara ett kapitalistiskt liberalt projekt, men EU verkar också för nationernas upplösning och därför blir det naturligt för vänstern att uppskatta unionen.


Men journalisterna och vänsterpolitikerna är fiffiga nog att gå varsamt fram. Man vill inte gå ut på landsbygden och säga till bondsönerna att de inte ska få ärva fädernesgården. Bättre är då att genom högt skattetryck, besynnerliga EU-regler och fri konkurrens med utländska lågprisproducenter låta bönderna gå i konkurs. Då finns det ingenting att ärva och banden till fädernesjorden bryts. De vill inte heller förklara att de är förbannade på Svenskarnas parti för att partiet vill göra Sverige till svenskarnas land. Det är lättare att mobilisera gatupöbeln om man hittar på att partiet eftersträvar massmord och är diktaturvurmare. Det må vara rena lögner, men ändamålet helgar medlen som jag misstänker är Svenska journalistförbundets inofficiella valspråk."


Läs hela artikeln i sin helhet på https://www.realisten.se/2014/05/19/vill-svenskarnas-parti-ha-en-nazistisk-diktatur/ .

Inga kommentarer: