måndag 9 december 2013

Nelson Mandela var långt ifrån någon fridens man

I torsdags dog den rasistiska organisationen ANC:s representant nr 1, alltså Nelson Mandela, efter en längre tids sjukdom. Han blev 95 år, vilket ju är en aktningsvärd ålder.
Sedan han dog har det manglats ut "buhu-buhuuu"-historier över hela världen om hans överhöghet och hur mycket han betydde för de svartas frihet i Sydafrika, hyllningarna vet uppenbarligen inga gränser.
Det har också skapats en bild av honom som frihetskämpe rent allmänt.
Visst, ingen kan väl förneka att han var en stor hjälte för sitt folk. Men hur mycket sanningshalt ligger det egentligen i att han var en bra människa?
Han ledde ju faktiskt en organisation som propagerade för folkmord på vita människor och som var ännu mer oresonlig emot sina politiska motståndare än Sydafrikas regim under apartheidtiden var.
Ta t ex det faktum att hans efterträdare Jacob Zuma och en massa andra ANC-medlemmar propagerade för mord på vita sydafrikaner (alltså boer) i en låt där man öppet visade sina "demokratiska" sinneslag.
Många sydafrikaner är oavsett hudfärg klart missnöjda med vad ANC har åstadkommit, sedan organisationen kom till makten har korruptionen, det kriminella våldet och rättsosäkerheten brett ut sig.
Dessutom är Sydafrika förmodligen det land i världen som är ledande när det gäller hur många människor som dör i aids, någonting som den sittande regimen förnekar.
Istället heter det att "Det finns varken hiv eller aids i vårt land, därför behövs det ingen medicin till dessa båda sjukdomar".
Men vad Sydafrikas regim säger och vad de som dagligen jobbar på överfulla sjukhus av aids- och hiv-fall i landet säger är två helt vitt skilda saker, de som jobbar på sjukhusen har ju fakta på det hela.

Men åter tillbaka till Nelson Mandela.
Han misslyckades ganska rejält med att förankra sina ideal i det politiska systemet, hans faktiska gärning var inte så värst stabil när det kommer till kritan.
Däremot är det ANC:s och hans förtjänst att en ny enpartistat har utvecklats i Sydafrika, alltså är inte ANC så värst mycket till människorätts- och frihetsorganisation.
Istället är ANC en terroristorganisation av sällan skådat slag, Nelson Mandela själv var för övrigt med och planerade ett bombattentat mot en skolbuss med vita barn.
Detta var en av orsakerna till att han fängslades.
Den militanta grenen av ANC begick minst 30 terroristattentat som godkändes och delvis leddes av honom.
Han och hans organisation är skyldiga till ett folkmord som fortfarande håller på.
Det var år 1960 som ANC beslöt att övergå till väpnad kamp, den väpnade grenen Umkhonto we Sizwe (vilket betyder Nationens spjut) upprättades år 1961 av bl a honom själv.
1962 arresterades han och en massa andra ANC-ledare (däribland Walter Sisilu) och dömdes 1964 för terrorism till livstids fängelse på Robert Island.
Så småningom övergick ANC från gerillastrid till fullskalig terrorism, man ville helt enkelt "komma någon vart".
Det är med andra ord inte så konstigt att ANC var terroristklassat utav USA från 1964 fram till 1995.
Dessutom var Mandela även rasist som inte bara hatade vita människor, han hatade också andra svarta som inte tillhörde hans egen Xhosa-stam.

Men som om inte detta var nog så ansåg Nelson Mandela, enligt ett inslag som TV-kanalen Russia Today har publicerat, att det inte bara var män som det var rätt att döda, ånej, han tyckte också att det var rätt att mörda kvinnor och barn.
Dessutom sålde han enligt samma TV-inslag ut sitt land till den internationella valutafonden IMF, samt började sälja vapen till brutala regimer efter sitt maktövertagande.
Rent allmänt gjorde alltså Nelson Mandela Sydafrika till ett fattigt land, och tack vare honom är nu landet i en betydligt värre situation än det någonsin har varit tidigare.
Just en "snygg" frihets- och människorättskämpe det.

Relaterade länkar:

http://www.expressen.se/nyheter/nelson-mandela-ar-dod/ ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16939636.ab ,

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=5576647 ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nytt-mandela-svep_8802786.svd?sidan=15 ,

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/mandela-begravs-nasta-sondag_8796786.svd ,

http://www.svt.se/nyheter/varlden/nelson-mandela-ar-dod ,

http://www.friatider.se/nelson-mandela-dod ,

https://www.nordfront.se/russia-today-nelson-mandela-var-en-mordare.smr ,

http://www.dn.se/nyheter/varlden/vm-arenan-racker-inte-till-nar-mandela-ska-hyllas/ ,

http://www.youtube.com/watch?v=6fzRSE_p1Ys&feature=player_embedded ,

http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2013/12/06/terroristen-nelson-mandela-som-ville-utrota-alla-vita-ar-dod/ ,

http://www.nationell.nu/2013/12/06/terroristen-och-samhallsforstoraren-nelson-mandela/ ,

http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2013/12/07/avpixlat-raderade-artikel-som-kritiserade-nelson-mandela/ .

Inga kommentarer: