söndag 10 mars 2013

Regeringen vill förbjuda bågskytte och pilkastning för att stoppa grova vapenbrott

Att Sverige är dårhuslandet nr 1 när det gäller mängder med saker och att vi ständigt slår nya rekord i idioti fick man läsa ytterligare ett bra bevis på i morse.
Regeringen ska nu återigen göra saker som man tror ska stoppa grov brottslighet, i det här fallet vill man stoppa illegala vapen genom att, hör och häpna, kriminalisera sporter där vapen är en betydande del i dem.
Detta innebär alltså att t ex bågskytte och pistolskytte blir totalförbjudna i Sverige, förmodligen gäller detta dart (alltså pilkastning) också.
För det gäller ju förbud emot vapensporter, om det sedan rör sig om automatvapen eller inte verkar inte spela någon större roll.
Saxat från en artikel om detta på Fria Tider:

"Förra året genomförde forskaren Erik Lakomaa vid Handelshögskolan i Stockholm en studie, Safe Storage and Thefts of Firearms in Sweden: An Empirical Study, (finns som PDF här) som omfattar samtliga 3 336 polisrapporter om vapenstölder som har upprättats i Sverige under perioden 2003–2010.
Enligt studien har endast ett helautomatiskt vapen stulits från en sportskytt under perioden 2003–2010, samtidigt som inte ett enda sådant vapen har påträffats i samband med brottslighet i Sverige.
Mot bakgrund av detta framstår det som märkligt att regeringen vill förbjuda en hel idrottsgren och – förutom vad gäller vissa unika samlarföremål – helt avskaffa möjligheten att på laglig väg äga helautomatiska vapen. Tusentals illegala vapen flödar in i Sverige från Europa varje år, och samtidigt lägger man ett förslag som ska komma tillrätta med problemet att ett enda helautomatiskt vapen har stulits från en legal vapenägare under åtta års tid."

Ja, vad säger man? Själv tycker jag att följande kommentar från en läsare sammanfattar det mycket bra:

"Istället för att sätta hårt mot hårt och döma kriminella som bär vapen till kännbara straff är det kollektiv bestraffning som gäller i dårhuslandet Sverige. Ungefär som att alla måste bära blöja för att någon pinkar i sängen."

Läs mer om denna idiotiska och absurda satsning på http://www.friatider.se/regeringen-forbjuder-idrottsgren-vill-losa-ett-problem-som-dock-inte-finns-visar-studie .

Inga kommentarer: