måndag 4 mars 2013

Antidemokratiskt av Sverigedemokraternas partistyrelse

Idag står det klart att en representant för Sverigedemokraterna, i det här fallet en lokalpolitiker för partiet, hotas av att uteslutas från det.
Att människor kan bli uteslutna ur det och det sker ju, se bara på t ex Transportarbetarförbundet som utesluter sverigedemokrater på löpande band enbart för att de röstar på SD.
Att utesluta människor på grund av deras politiska tillhörighet är naturligtvis både antidemokratiskt och dessutom helt fel, lika fel är det att av SD:s partiledning vilja utesluta en SD-representant för att han skriver om någonting i egenskap av sig själv och att han gör klart att han gillar ett visst band.
Denna person har alltså inte på något sätt uttalat sig i partiets namn, om han hade gjort det så hade det naturligtvis varit en helt annan sak.
Så här står det om det hela:

"Ännu en sverigedemokratisk lokalpolitiker hotas av uteslutning, uppger Nyheter24. Det är ordförande för SD i Flen, Bengt Nilsson, som på Facebook bland annat skrivit att ”gruppvåldtäkter är ett fenomen som följt invandringen”.
— Det är uppenbart att han inte kommunicerar i enlighet med partiets kommunikationsplan och etiska riktlinjer för sociala medier, säger Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas presschef, till Nyheter24.
Nilsson har även ”gillat” bandet Pluton Svea på sin Facebookprofil."

Att lokalpolitikern riskerar att bli utesluten ur sitt parti på grund utav att ha uttalat sig och gjort detta privat är ju som om en muslim i al-Qaida skulle bli utesluten ur sin organisation för att ha sprängt en bil med en massa amerikanska senatorer i.
För alla kan ju inte gilla samma musik, ha samma åsikter om allting osv. Om så vore skulle vi ju ha en värld som få människor ville leva i, detta tror jag till och med att Martin Kinnunen håller med om.
För Pluton Svea finns ju inte längre (de låtar som det är frågan är ju gjorda för hela 20 år sedan), det gör däremot mängder med invandringsproblem.
Bengt Nilsson har ju som sagt inte uttalat sig i partiets namn.

Läs mer om det hela på bl a följande:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-politiker-hotas-av-uteslutning_7965296.svd ,

http://hd.se/inrikes/2013/03/04/sd-politiker-hotas-av-uteslutning/ ,

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article16353280.ab ,

https://www.realisten.se/2013/03/04/annu-en-sverigedemokrat-riskerar-att-uteslutas/ ,

http://www.dn.se/nyheter/politik/sd-politiker-hotas-av-uteslutning-1 .

Inga kommentarer: