tisdag 4 december 2012

Tidsskriften Expo belönas för olaglig verksamhet

I dagarna har den vänsterextrema och fascismförespråkande tidsskriften Expo återigen belönats för sitt olagliga jobb med att på mängder med olika sätt och metoder sprida hets och hat emot människor som de anser inte tänker "rätt", för detta har Expo tilldelats ett stipendium på 80 000 kronor av Stiftelsen Stipendiefonden Albert Bonniers 100-årsminne.
Hur man kan få pris för att ägna sig åt mängder med hat och hets dag ut och dag in övergår dock mitt förstånd, den stipendiefond som har utdelat priset kunde ju lika gärna ha gett det till Aftonbladet och Expressen för en massa lögner om Sverigedemokraterna angående en viss film och vad som under samma kväll för 2,5 år sedan utspelade sig mellan tre sverigedemokrater och en viss kurdisk demokratihatare vid namn Soran Ismail.
Missförstå mig rätt, jag missunnar inte Daniel Poohl att få 80 000 kronor rakt ner i egen ficka, för med tanke på hur illa ställt det står till med den svenska journalistkåren så behöver dessa människor alla ören de kan få.
En liten rättelse dock: 99 % av Sveriges journalistkår består inte av journalister, i alla fall inte den politiskt korrekta.
Och på Expo jobbar det ju inga journalister alls, däremot en massa våldsuppviglare. Nåväl, som sagt missunnar jag inte "herr" Poohls pengar, det enda är väl möjligtvis att de skulle ha hamnat någon annanstans istället då, t ex i den fristående tidningen Nya Tiders chefredaktör Vavra Suks fickor då.

Realisten.se är en av de tidningar som har skrivit om utmärkelsen, och i nättidningens artikel ifråga om det hela står det bl a följande:

"Expo är utan tvekan framgångsrika när det gäller att driva opinion. Ingen kunde väl för ett antal år sedan tro att en tidning som startades av ett gäng militanta vänsterextremister skulle bli Sveriges journalisters främsta källa när de skriver om ett av Sveriges riksdagspartier? Men att driva opinion och godtyckligt sätta stämplar på människor handlar inte om journalistik. Därför måste det vara något annat som ligger bakom beslutet att ge Poohl 80 000 kronor i egenskap av journalist. Att hacka sig in i en riksdagsmans mobiltelefon kanske kan klassas som en god journalistisk gärning i Bonniers värld?"

Man tar även upp en viss film som SD:s före detta toppman Kent Ekeroth för 2,5 år sedan spelade in på öppen gata, alltså den där Soran Ismail återigen utmärkte sig som svenskfientlig och demokratihatande kurd:

" Det är inte allt för långsökt att koppla valet att ge Poohl pengar till Expressens senaste drev mot Sverigedemokraterna där journalisten David Baas publicerade en film som spelats in av Sverigedemokraten Kent Ekeroth och som ledde till att såväl denne som Christian Westling och Erik Almqvist tvingades lämna politiska uppdrag. David Baas har tidigare gjort scoop av material som Expo kommit över. Materialet har inte tagits fram på laglig väg och det är inte osannolikt att exempelvis datorintrång ligger bakom även att Ekeroths film hamnat på vift."

Nåja, nu är det ju långt ifrån första gången som Expos s k "journalister" begår olagligheter och det blir ju knappast den sista heller, tidsskriftens "journalister" har ju satt det i system att begå olagligheter ända sedan den startade 1993. Men ändå.

Läs artikeln i sin helhet på http://www.realisten.se/2012/12/03/bonnier-belonar-expos-daniel-poohl/ .

Några exempel på fler artiklar om denna "demokratiska" utmärkelse:

http://www.exponerat.info/daniel-poohl-far-pris-for-sitt-journalistiska-arbete/ ,

http://ttela.se/start/mellerud/1.1859466-daniel-poohl-far-tung-utmarkelse .

Inga kommentarer: