tisdag 2 juni 2009

Veganer är inneslutna i en extrem lögnbubbla

Under årmiljonernas lopp har jordens natur, t ex djur och växter, utvecklats och fortsätter också att göra det. Denna process kallas evolution.

Människan är också ett djur och därför utvecklas också vi. Vi lär oss olika saker och utvecklar t ex olika uppfattningar och ide’er.

Men det finns gott om exempel på hur vissa människors utveckling “hoppar av” själva “utvecklingsträdet”, och därmed gör ett sidosprång från detta.
I deras fall har utvecklingen gått väldigt snett.

Ett av dessa sidosprång representeras av människor som kallar sig för veganer.

Veganerna är “avarter” där utvecklingen har kört fast ganska rejält.

Eller rättare sagt: Den har totalstannat på grund utav fullständig inkompetens, extrem enkelspårighet, en verklighetsfrämmande inställning till livet m.m.

Dessa människor är heller inte allmänbildade.

När det gäller veganers brist på allmänbildning så har jag ett strålande exempel på detta.

Jag minns ett sms som vid ett tillfälle stod i tidningen Metro som svar på ett sms som hette “Veganer är avarter”.

Svars-sms:et löd så här:

“Att vara allätare är tvärtom en evolutionär anpassning som gör det möjligt att leva ett friskt liv helt utan kött.”

Efter att ha läst detta sms satt jag bara och skrattade.

Personen som hade skickat detta hade inte lämnat någon signatur eller namn till det, men det är inte så konstigt med tanke att det som stod i sms:et hade kraftiga stänk av djup okunnighet.
Han eller hon bevisade nämligen med detta sms att hon eller han hade total avsaknad av kompetens, allmänbildning och dessutom en så låg iq att det rent utsagt var skadligt för personen själv.

Var denna person psykisk störd, ruskigt dåligt allmänbildad, enkelspårig och trångsynt bortom all hjälp, eller bara okunnig rent allmänt?
Ja, tydligen var det alltihop.

Man är inte allätare om man inte äter kött, eftersom en allätare är en individ som äter både växt- och djurföda.

Vi kan ta två enkla exempel på allätare:

Kråkfågeln kajan känner väl alla till. Kajan är en fågel som äter både växt- och djurföda, den äter t ex insekter, vanligt kött, grönsaker och växter av olika slag. Alltså är den allätare.

Men eftersom personen som skrev sms:et inte var allmänbildad m.m så visste säkert inte han eller hon vad en kaja är för någonting. Man behöver inte vara någon fågelexpert för att veta att kajan är en kråkfågel som uppehåller sig där det finns människor.

Vill man se kajor så är det förresten bara att gå till t ex närmaste Sibyllakiosk, för vid sådana finns det alltid kajor som tar den mat som människor har lämnat kvar eller som ligger på marken.

Man behöver dock inte gå till sådana ställen för att se kajor, det räcker med att befinna sig utomhus.

Men vem vet?
Personen ifråga kanske bodde i ett fyrkantigt rum med madrasserade väggar på något mentalsjukhus utan möjlighet att få vara utomhus.

Men får man skicka sms när man “bor” på sådana ställen? Är det tillåtet? Ja, jag vete fasen jag……

När det gäller allätare så finns det fler exempel på sådana.

Ett annat är brunbjörnen. Den tar en och annan älg, äter döda djur och tar också råttor och möss när tillfälle bjuds.

Men den äter också lingon, björnbär och andra bär.

Är man köttätare om man då och då äter t ex lingon? Är man växtätare om man äter kött?

Nej, man är varken köttätare eller växtätare, däremot är man allätare.

Men personen som skrev sms:et kanske inte vet visste vad en björn är för någonting?
I så fall är det anmärkningsvärt att denna människa kunde skriva över huvudtaget, eftersom detta för tankarna till någon som är under 2 år.

Angående det om att allätare är en evolutionär anpassning så är det däremot sant, men då ska man också verkligen vara allätare och inte någon inkompetent och verklighetsfrämmande vegan som skulle ha fått 1:a pris i idioti om det hade funnits någonting sådant.

Det där sista i sms:et om att leva ett friskt liv helt utan kött är inte heller sant, eftersom alla delar av kostcirkeln är nödvändig för att kunna leva ett friskt liv.

Det är alltså lika stolligt att bara äta grönsaker och frukt som att bara äta kött och fisk.

Men det här kände tydligen den här personen inte heller till.

I det fallet kan man verkligen säga att vegankost stod för en starkt nedbrytande process utav hjärncellernas fuktion. Istället hade dessa ersatts utav en geggig sörja som sakta men säkert fyller hjärnan bit för bit ända tills hjärncellerna helt och hållet har försvunnit.

Kvar blir alltså bara en geggig sörja, och när denna process är slutförd så har ordet vattenskalle plötsligt fått en helt ny innebörd.

Veganer lider alltså utav en stark tendens till att få vattenskalle, en tröst är dock att detta fenomen i så fall mest drabbar veganer.

Undrar förresten om vår kära Stadsminister Fredrik Reinfeldt är vegan? Han har ju nämligen en tvättäkta vattenskalle som verkar sakna motsvarighet.

“Stadsminister Reinfeldt – Jätteveganen nr 1″.

5 kommentarer:

påsen sa...

Bygger du detta inlägg på fakta?
Skulle vilja se källan då, eller är det som när du och paco höll på om oi. Där du hade fakta fel och inte kunde hänvisa till en källa? eftersom du inte kunde hitta källan ingen har jag för mig.....

Att kalla veganer för "ett av dessa sidosprång" är att bara vara okunnig. Människan klarar sig utan kött. Då mästa delen av världens hiduer är vegeterianer eller vegenar, att kalla en religion för okunniga tror jag kallas för hets mot folkgrupp.

Sen äter inte kajan kött som du skriver utan från åkrar, avskrädeshögar eller i papperskorgar. Källa:http://wildlifegarden.se/fagelsidor/kaja.html Så det är nog du som inte sett en kaja. För jag brukar se kajor utan för jobbet rotande i soptunnor.

"Veganer lider alltså utav en stark tendens till att få vattenskalle, en tröst är dock att detta fenomen i så fall mest drabbar veganer."
Om du inte visste det så föds man med vattenskalle, alltså är det inget man kan få.

Karpstryparn sa...

Svar till påsen: Japp, jag bygger detta inlägg på allmänna fakta, sunt förnuft och logiskt tänkande, vilket du däremot inte tycks göra. Men jag hade väntat mig kommentarer av ditt slag, dock inte så snabbt bara.

Angående diskussionen mellan mig och paco så är den för länge sedan avslutad, om du nu inte känner till det. Både han och jag hade rätt i saker, även om han hade mest rätt. Jag har gett honom rätt på flera punkter, t ex när det gäller Ressistance 77, men även jag hade rätt i en del saker.

Angående dina absurda påståenden om veganer så har du fullständigt fel, t ex i det att människan inte klarar sig utan kött. Vi behöver båda sidor av kostcirkeln för att klara oss. Att sedan religion har med vegansim att göra visar ju att det är du som är okunnig. Så hur du kan få det till hets mot folkgrupp är verkligen en gåta som jag gärna skulle vilja se svaret på.

Jag vet nämligen, till skillnad ifrån dig, vad som innefattas utav lagen om hets mot folkgrupp. Och det är följande: Sexuell läggning, trosbekännelse, enticitet och en sak till som jag inte kommer ihåg nu. Däremot står det ingenstans om att veganism innefattas utav den.

Så förklara gärna för mig hur du kan få det till det. Dessutom har jag över huvudtaget inte någonstans i mitt inlägg kallat en religion för okunniga, inlägget handlar ju om veganer.
Hur har du läst mitt inlägg egentligen? Uppenbarligen lite hipp som happ.

Angående kajan: Jo, den äter både djur- och växtföda. Att kajan är en allätare finns det många bevis på, t ex i fågelboken Fåglar i färg.

Citat ifrån denna bok om kajan: "Kajan lever av både växt- och djurföda, som den söker på fält och åkrar."

Men du kanske aldrig har kollat i en fågelbok någon gång? Eller du kanske aldrig har sett kajor äta t ex daggmaskar? Daggmask är nämligen ett djur, och djur består ju utav kött.
Eller visste du inte det?

När det gäller att kajor rotar i avskrädeshögar och papperskojar så visst stämmer det, men detta innebär också att den är allätare. För man kan ju hitta allt möjligt ätbart på sådana ställen.
Brukar du rota där själv eller? Du vekar ju ha erfarenhet på det området.

Angående att veganer lider av en stark tendens till att få vattenskalle så fattar du tydligen inte sarkasm.

Dessutom kan du inte stava ordentligt, t ex stavas ordet mesta med bokstaven e och inte ä.
Lär dig stava ordentligt innan du ger dig in i en diskussion på internet.

Karpstryparn sa...

Tilllägg: Hoppsan, råkade skriva ett litet stavfel. Resistance stavas ju inte med två s efter varandra. Nåja, "tryckfelsnisse" dyker kan ju dyka upp ibland, men jag slår i alla fall inte din blunder, nämligen att stava mesta med ä. Hur mesta stavas vet ju de allra flesta, trodde jag i alla fall.

Tjidtjie sa...

Hahaha - Ja Veganer är sig lika. Oavsett var dom dyker upp. Vart har sunt förnuft tagit vägen? De borde läsa lite mer vad ett liv av grönsaker ger dom på lite längre sikt...

Karpstryparn sa...

Svar till Tjidtjie: Ja, veganer är idioter som aldrig borde ha släppts ut ur sina mammors vaginor, de borde förresten ha blivit strypta av navelsträngen i samma ögonblick som de kom ut.
Veganer är idioter som är en skam för idioter, vilket säger väldigt mycket.