onsdag 3 juni 2009

Veganism har ingenting med hets mot folkgrupp att göra, som vissa personer tycks tro

Ni som har börjat läsa, eller läser min blogg, har säkert sett att jag igår skrev ett inlägg som handlade om veganer. Om ni inte har sett det så finns det alldeles direkt under detta inlägg som jag nu skriver.

Jag fick idag en kommentar till det utav någon "tomte" som kallar sig för "påsen", han anklagade mig bl a för att inte veta någonting om kajor, bl a syftade han på mina fakta om att kajor äter djur- och växtföda.

Ni som vill läsa hela hans kommentar samt min svarskommentar till honom kan ta er en titt i kommentarsfältet till inlägget "Veganer är inneslutna i en extrem lögnbubbla".

Du, påsen, har du hört talas om fågelboken Fåglar i färg? I den står det bl a följande om kajor, jag citerar: "Kajan lever av både växt- och djurföda, som den söker på fält och åkrar."

Däremot är det sant att kajor äter på t ex avskrädeshögar och i papperskorgar, den som påstår någonting annat vet nog inte hur en kaja ser ut.

Men på sådana ställen hittar man ju allt möjligt ätbart. Och vem vet? Påsen kanske själv brukar leta efter mat där.

Nåja, sedan har denne lustigkurre även påstått att veganism innefattas utav lagen om hets mot folkgrupp.

Jag undrar nu om han eller hon ens har klart för sig vad denna lag innefattar? Det verkar inte så, för att påstå att veganism innefattas utav den var nog det absolut mest korkade som jag har hört på länge, eller rättare sagt sedan förra månaden.

Om det fanns ett pris i idioti så skulle personen ifråga var fullt berättigad till att få 2:a pris i idioti, 1:a pris skulle gå till personen som tror att veganer är allätare.

En allätare äter ju både djur- och växtföda, men vissa typer har uppenbarligen fastnat med huvudet under armen ända från den dag då de föddes.

Jag säger vissa, eftersom det nog finns flera.

Men nu till lagen om hets mot folkgrupp.

Vad innefattas utav denna lag? Jo, trosbekännelse, enticitet, hudfärg och sexuell läggning. Det kan också vara någonting mer, men inte vad jag minns.

Men den innefattar absolut inte veganism, eftersom den inte har någonting med dessa saker att göra.

Att tro att den har det är som att tro att djursex kan innebära att man har sex med urdjur.

Och hur bär man sig åt för att ha sex med någonting som bara kan ses genom ett mikroskop?

Men men, nu frångick jag ämnet en aning.

Och till alla ni som tror att kajor inte är allätare och att veganism innfattas utav lagen om hets mot folkgrupp: Ta reda på fakta innan ni kläcker ur er dumheter som gör er mer korkade än vad ni redan är!

Folk som tror sånt här har tydligen blivit inkokta i sina huvuden minst ett antal gånger för mycket.

Vill ni veta resten av det som påsen och jag har skrivit till varandra? Kolla då in inlägget "Veganer är inneslutna i en extrem lögnbubbla", men för att få er en helhetsbild av vad saken gäller så är det nog bra om ni läser själva inlägget också.

With these words I rest my case!

2 kommentarer:

Tjidtjie sa...

Hahhahaa Nu måste jag ju gå in o läsa va påsen skrivit

Karpstryparn sa...

Svar till Tjidtjie: Japp, det tycker jag.