onsdag 17 juni 2009

Folkmord på 42,7 miljoner människor är tydligen ett föredöme

Minns ni Josef Stalin? Ni vet den gamle gubbjäveln som styrde Ryssland under andra världskriget och även en tid därefter.

Ja, han var uppenbarligen en sju helvetes karl han!

När Stalin dog gjorde nämligen CH Hermansson (som ibland framställs som en “mysfarbror” och som är en flitigt sedd gäst på Vänsterpartiets kongresser) följande hårresande uttalande:

“Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, och de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten och därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist är är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.”

Ja, visst måste en person som ledde tidernas näst största folkmord, under hans tid vid makten i Ryssland avrättades nämligen 42,7 miljoner människor på grund utav bl a deras etniciteter, vara ett självklart föredöme!

Samtidigt säger detta väldigt mycket om vilken fin syn på människor med vissa sorters enticitet, t ex judar, detta partis företrädare och många utav dess medlemmar och sympatisörer har.

Herr Hermansson kunde lika gärna ha hyllat den kinesiske diktatorn Mao Tse Teung, alltså kommunisten som styrde Kina på 50-talet då tidernas största folkmord begicks, nämligen det på 47 miljoner kineser.

Men det kanske var lite för mycket för CH Hermansson?

2 kommentarer:

Göken sa...

Bra inlägg, bevisar ju att kommunismen är värre än nazismen.

Karpstryparn sa...

Svar till Göken: Ja, naturligtvis är den det.