onsdag 13 maj 2020

Battlements - Värmländsk Punk'n'Roll från Karlstad

Att jag är bloggare sedan 17 år tillbaka är det säkert många av er som vet.
Men hur många vet att jag sedan september förra året är sångare i ett band? För det är jag nämligen.
Bandet heter Battlements och är från Karlstad i Värmland.
Eller för att citera vår sologitarrist Timo:

"Battlements är ett band från Karlstad som lirar en fin blandning av punk, Oi!, och gammal hederlig Rock'n'Roll!
Bandet består av fyra ryttare."

Huruvida vi är några hästryttare kan väl diskuteras, men vi är ett glatt gäng med en drivenhet som få besitter, glöden hos oss brinner oavbrutet och en spelning hägrar.
Den skulle för övrigt redan ha gått av stapeln den 18:e april i år, spelningen skulle ha blivit vår första men på grund utav coronasmittan så sket det sig ganska rejält.
Det var helt enkelt svårt att få tag i en lokal som vi kunde ha spelningen i. Men om vi hade fått tag på en och genomfört spelningen trots coronaviruset så hade det knappt kommit något folk, detta var den andra orsaken till att vi ställde in spelningen. Att köra spelningen hade också varit oansvarigt på grund av risken för corona, och det vill vi naturligtvis inte utsätta våra fans för.
Så att skjuta upp spelningen tills längre fram var helt enkelt det enda rätta.
I nuläget kan vi inte heller släppa något nytt material på grund utav coronaskiten, men för två veckor sedan släppte vi vår första demo och en till är på gång i nuläget.
Men det ska komma komma fler och även andra saker än så, vi kan inte avslöja för mycket än utan ni får hålla er på halster lite grann.
Vår första demo är i alla fall en låt vid namn "Horisonten", den har fått stor genomslagskraft här och var på väldigt olika håll i Sverige och ni hittar den här .

Varför valde vi då att starta bandet i just Karlstad? Tja, till att börja med så bor vi alla i Karlstad, och därför föll det sig ganska naturligt.
Dessutom känner vi alla fyra varandra sedan tidigare, och personkemin funkar perfekt mellan oss.
I väntan på att coronaskiten ska lägga sig fortsätter vi att skriva nya låtar och repa på som vanligt. Vi har visserligen redan ganska många låtar som är färdiga att släppas, men fler är på gång.

När det gäller den musik som vi spelar så tror jag att vi är ganska ensamma om den, i alla fall i Karlstad. Battlements behövs helt enkelt i Karlstads musikscen (inte bara i Karlstad förresten).
Visst, det finns ju en bra och krutstänkande musikscen i Karlstad med både t ex hårdrocksband, en del dödsmetallband, ett och annat Oi!-band som t ex Close Air Support , osv.
Men det saknades ett Punk'n'Roll-band, och den platsen är nu fylld av oss.
Vi kör ju en blandning mellan mycket punk, en del Rock'n'Roll, och ett stänk Oi!, vilket är en blandning som heter duga.

Nåja, nog snackat (eller rättare sagt skrivet), men nu vet ni att vi finns i alla fall.
Så håll ögon och öron öppna efter oss, ni kommer att få se och höra mer av oss framöver.
Här är ett gruppfoto på oss taget den 9:e april i år vid Edsholms borgruin på den värmländska orten Grums:


Cheers på er!

Relaterat:

Battlements Facebooksida

Battlements Youtubekanal

Battlements på Instagram

2 kommentarer:

Tore K sa...

Hei.

Det er en veldig interessant blogg du har.

Jeg har nå lansert nettsiden Bloggvakten.com. Idéen med denne nettsiden er å gjøre det det lettere for publikum å finne de bloggene som faktisk er verdt å lese. Kan Bloggvakten.com få tillatelse til å bruke innhold fra Karpstryparn?

Hilsen redaktøren, Bloggvakten.com

Karpstryparn sa...

Hej, Tore K!

Kul att du gillar min blogg.

Absolut, du har min tillåtelse att använda dig av innehåll från min blogg.

Mvh
// Karpis