måndag 20 april 2020

Angående WHO:s uttalande: Är Anders Tegnell immun mot fakta?

Till skillnad mot vad Folkhälsomyndigheten har påstått om att flockimmunitet är det enda sättet att stoppa coronasmittan menar WHO (Världshälsoorganisationen) att det inte finns några bevis för att den som har haft Covid-19 blivit immun mot sjukdomen...vilket ju faktiskt inte är särskilt konstigt.
Till skillnad mot Folkhälsomyndigheten vet nämligen WHO vad de pratar om.
För vem skulle ha någon chans att bli immun mot det här tråkiga lilla viruset?:


För övrigt har ju detta virus också en vacker färg, i alla fall enligt bilden här ovanför.
Eller uttryckt på ett annat sätt: Det är ett riktigt kommunistvirus!

Nåväl, angående påståendet om att man kan stoppa Covid-19 med hjälp av flockimmunitet säger Maria Van Kerkhove, som är epidemiolog vid WHO så här:

-Många länder satsar på antikroppstester för att kunna mäta immunitet. I nuläget har vi inga bevis för att ett sådant test kan visa att individer är immuna eller skyddade mot sjukdomen.

Hon menar också att de här testen mäter nivån av antikroppar, men att det inte innebär att den person som har antikroppar är immun mot sjukdomen.

Detta går alltså stick i stäv med vad Folkhälsomyndigheten påstår.
Naturligtvis går inte detta hem hos de som hela tiden hävdar att denna myndighet har rätt, t ex inte smittskyddsprofessor Jan Albert (som för övrigt jobbar på Karolinska institutet) och statsepidemiolog Anders Tegnell från Folkhälsomyndigheten.
Istället hävdar båda två att det inte finns något belägg för att det nya coronaviruset inte skulle kunna utveckla immunitet, att WHO:s uttalande är "vagt", och att de allra flesta experter är övertygade om att man får en viss immunitet efter att ha blivit frisk från denna sjukdom.
Just Tegnell själv påstår de två sistnämnda sakerna.

Nu undrar jag bara följande: Är Anders Tegnell immun mot fakta? Han har ju inte haft en endaste siffra rätt angående saker och ting som har med detta virus att göra, istället är han en person med storhetsvansinne som dessutom även är immun mot kritik och förkastar allt som inte stämmer in i hans världsbild när det gäller det här.
Han tror sig helt enkelt "sitta på ett gäng höga hästar", även om dessa vid det här laget är ganska "sönderruttnade" (ja, det är faktiskt helt fantastiskt att de fortfarande klarar av att stå upp).

Och sedan har vi "smittskyddsprofessor" Jan Albert också.
Ja, vad ska man säga? Vissa ser ju bara det de vill se.
Om de sedan heter Anders Tegnell eller Jan Albert och jobbar med smittskyddsfrågor är det väl ingen större skillnad på, istället går det hela på ett hut.
De är lika "kloka" båda två helt enkelt, dvs inte alls!

Relaterat: WHO: Inga bevis för att människor som har haft Covid-19 är immuna

Inga kommentarer: