måndag 14 oktober 2019

Vem får Nobels fredspris nästa gång? En seriemördare?

Nobels fredspris detta år går till Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed :


Detta är högst anmärkningsvärt, särskilt med tanke på att detta fredspris från början var tänkt att gå till människor som med kropp och själ går in för att försöka skapa fred på något eller några sätt.
Men eftersom allmänna val inte är tillåtna i Etiopien sedan 2005, censuren är stenhård, det dagligen sker brott mot de mänskliga rättigheterna, och folkövergreppen i landet är oändliga, så är Etiopien definitivt fel land att få Nobels fredspris.
Och detta oavsett om man heter Abiy Ahmed eller något annat, oavsett vilket år det är frågan om, osv.
Etiopien har sedan 1995 en våldsbejakande kommunistregim vid makten som styr landet, och förmodligen är det väl därför som SVT, Dagens Nyheter, och andra svenska PK-medier hyllar utnämningen för detta år.
Men eftersom Sverige är en kommuniststat sedan lång tid tillbaka (och detta är ännu tydligare idag) så är det inte konstigt att utnämningen hyllas. Kritik finns dock även om försök till att tysta ner den finns.

Vem får Nobels fredspris nästa gång? Blir det Samuel Little som har erkänt 93 mord, och som enligt FBI är USA:s värsta seriemördare?
Eller blir det kanske den amerikanske seriemördaren John Wayne Gacy ?:


Visst, han avrättades 1994 för att ha blivit dömd för våldtäkt och mord på 33 pojkar, tonårskillar, och män, men ändå.
För kan man ge Nobels fredspris till en ledare för en ren diktaturstat så kan man ju lika gärna ge det till en seriemördare.
Och angående ledare för diktaturstater: När får Nordkoreas president Nobels fredspris? När får Saudiarabiens kung Salman bin Abdul Aziz det?
Eller när får Stefan Löfven det?

Inga kommentarer: