onsdag 9 oktober 2019

Istället för att sända en påverkanskampanj borde SVT rannsaka sig själva ordentligt

För några dagar sedan släppte SVT en påverkanskampanj i vilken man försöker få tittarna att tro att företaget bedriver "saklig journalistisk".
Denna propagandafilm är den första av tre i denna propagandatrilogi, och enligt SVT ska filmens budskap vara "ett tydligt ställningstagande kring den oberoende journalistikens betydelse i tider av desinformation och påverkanskampanjer".

Ja, det här är ju fina ord, eller hur? Problemet är bara att SVT precis som vanligt inte fattar varför de ständigt tappar fler och fler tittare så statlig media de är, i annat fall hade de ju börjat fundera kring hur de ska kunna vända denna trend. Ett exempel på hur de ska kunna vända den är att sluta upp med all osaklig partiskhet för PK-ismen, att låta oliktänkande i större utsträckning bjudas in till politiska debatter i SVT istället för att skylla på dålig säkerhet och andra genomskinliga försök till patetiska bortförklaringar, osv.
Men det är inte SVT intresserade av, resultatet blir då istället denna patetiska propagandatrilogi.
Det är inte konstigt att många människor i Sverige tycker att Nordkorea, som ju är en av världens värsta diktaturer, har ett friare och mer demokratiskt mediaklimat än vad Sverige har.
Naturligtvis har reaktionerna på den första av dessa filmer inte låtit vänta på sig, många menar t ex att SVT fortsätter att inte ha någon trovärdighet (vilket ju också är helt sant) och att deras påverkanskampanj är något av ett flaggskepp för åsiktsdiktaturen.
Så nog påverkar denna påverkanskampanj alltid, fast inte riktigt på det sätt som SVT vill.

Vad säger då SVT själva om kritiken? Jo, att den bl a är "missriktad" .
Flathet a la' bam alltså! Med andra ord så är det precis som vanligt.
Har SVT som mål att få färre tittare än Aftonbladet och Expressen har när det gäller att slå rekord i att tappa läsare? Tja, fortsätter denna utveckling så....
Men visst, SVT vet ju alltid bäst.
Förmodligen är det väl därför som TV-licensen sedan c:a 1 år tillbaka är inskriven på skattesedeln, detta för att folk ska tvingas betala TV-licens oavsett om de har TV eller inte.
Och så heter det fortfarande från PK-håll att Sverige är en demokrati.
Pyttsan to that!


Inga kommentarer: