tisdag 3 september 2019

Centerpartiet vill införa "klimatböter" - har inte förstått att klimatförändringar är naturliga

Säga vad man vill om det eviga debatterandet om klimatförändringarna, men visst är det underhållande?
Och visst finns det gott om "argument" också, att sedan de allra flesta av dem är osakliga är en helt annan sak. Ta bara t ex det här med att Centerpartiet vill införa "klimatböter" mot EU-länder som släpper ut för mycket koldioxid.
Har Centerpartiet glömt bort att koldioxid är en naturlig del av jordens gaser sedan urminnes tider, t ex i atmosfären?
Har Centerpartiet glömt bort att alla jordens växter behöver koldioxid för att kunna existera?
Och finge Centerpartiet som de ville så skulle ju folk inte kunna dricka varesig öl eller läskedrycker, detta eftersom dessa dryckers bubblor är koldioxid, visst, gasformig sådan, men ändå.
Fast det klart, med en partiledare som Annie Lööf så ska man väl inte förvänta sig att detta partis medlemmar ska vara så värst allmänbildade:


Skämt och sido, visst finns det problem med för mycket koldioxid, men som sagt, växter behöver mycket koldioxid och om det inte fanns växter på vår jord så skulle det ju inte finnas några djur heller.
Ett enkelt exempel (vem vet, det kan ju vara några centerpartister eller miljöpartister som råkar läsa detta blogginlägg, så det måste ju vara lite barnanpassat för att de ska förstå någonting):
Växter äts av växtätare, och köttätarna äter växtätarna.
Hajar ni "tugget"? I så fall: Tugg tugg på er!

Nej, men allvarligt talat: Det är inte varken koldioxid eller någonting annat som är problemet med klimatförändringar. För det finns egentligen inget problem!
För även om vi människor, då de moderna då, inte hade funnits så hade det skett klimatförändringar ändå.
För klimatförändringar är en naturlig del av jordens utveckling och historia, de har alltid skett och kommer alltid att ske på vår jord så länge jorden finns. Ta bara t ex den asteroid, meteorit, eller annan himlakropp som krockade med jorden, vilket orsakade en klimatförändring som resulterade i att dinosaurierna dog ut.
Nu tog jag visserligen det mest kända exemplet på klimatförändring av alla, det finns dock flera.
Men säg detta till någon miljöpartist eller centerpartist, och deras ögon står mer still än still!
Eller uttryckt på ett annat sätt: Det blir totalt stiltje.
Koko koko!

Inga kommentarer: