måndag 15 oktober 2018

Regeringsbildandet: Stefan Löfven får uppdraget att "söndra" ännu mer medans Jimmie Åkesson nästan skrattar ihjäl sig

Tidigare idag stod det klart att Stefan Löfven får uppdraget att försöka bilda regering, detta efter att Ulf Kristersson gjort ett totalt fiasko i sina försök att bilda regering.
Och det klart, när man ideligen tjatar om att Alliansen är rätt regeringsalternativ för att sedan gå bakom ryggen på två av sina samarbetspartners i den (närmare bestämt då Jan Björklund och Annie Lööf) och via Facebook gå ut med att vilja bilda en enpartiregering med Kristdemokraterna som stöd, ja, då visar man ju vilken hycklare (en ynklig sådan dessutom) man är.
Inte konstigt att Jan Björklund och Annie Lööf tillsammans med Jimmie Åkesson röstade bort Ulf Kristersson.
Men istället fick alltså diktatorn Löfven idag uppdraget att bilda regering, ja, jag säger ordet diktator eftersom han idag återigen upprepade att han inte tänker avgå som statsminister , detta oavsett vilken sida eller vilka partier som tillsammans kommer att bilda regering.

Och precis som vanligt så fattar Stefan Löfven ingenting, istället är det "IQ Fågelholk" som gäller den här gången också (och som vanligt så är ingen "hemma" den här gången heller):


Nåväl, han får som sagt uppdraget att bilda regering, dock undrar jag om talmannen inte har blandat ihop begreppen lite grann.
Visst, det brukar ju heta "sondera", men i Löfvens fall så är det väl snarare "söndra"?
Eller?
För det är ju det enda han kan, på den punkten är han och Kristersson ganska lika.
Sedan var det ju det här med diktaturfasoner också, men där får Löfven och Kristersson hård konkurrens från Annie Lööf, Jan Björklund, Jonas Sjöstedt, samt Gustav Fridolin & Co i Miljöpartiet.
Det är ju som Per Gudmundson på Svenska Dagbladet säger: Löfven är knappast ens ett alternativ .

Men någon måste ju ändå få uppdraget att bilda regering, frågan är väl bara till vilket pris.
Är det möjligen till priset av att Sveriges alla medborgare bara blir snurrigare och snurrigare i huvudet för varje dag som går? 
För man kan ju lugnt säga att det inte är någon ordning i Sveriges riksdag för fem öre, istället har det gått så långt att inget land i hela världen har kunnat undgå sandlådenivån och kaoset i Sveriges riksdag.
Eller uttryckt på ett annat sätt: Idiotin i Sveriges riksdag har blivit en världsnyhet!

Och stackars SD:s partiledare Jimmie Åkesson då, som vid det här laget borde ha dött av skratt.
Han kan inte ha det lätt inte, tänk bara att varje morgon behöva knipa ihop käften så mycket det går för att inte dö av skratt.:

"Hmmm, vad har denna dag i sitt sköte tro? Har de andra partiledarna kommit någon vart idag tro, eller står de fortfarande kvar och stampar i sina patetiska försök att låtsas som om jag och mitt parti inte finns?"

Angående det där sista förresten så var ju Stefan Löfven idag väldigt noga med att påpeka att han kommer att bjuda in samtliga riksdagspartier till samtal och att ödmjukhet och kompromisser kommer att krävas från samtliga.
Eller rättare sagt: Från alla utom honom själv ska ödmjukhet och kompromisser gälla, för att prata med SD går inte det. Ånej, där är det tvärstopp!
Men så är ju Stefan Löfven diktator också.

Inga kommentarer: