fredag 30 mars 2018

Lite grann om äggätarhögtiden Påsk

Den här helgen är det Påsk , nämligen en kristen högtid som från början firades till minne av att Jesus led, dog och uppstod (hur kan man förresten göra alla dessa tre saker samtidigt??? Att lida så att man dör är väl en sak, men det är ju inte så att Haiti är kristendomens vagga precis).
Men all utveckling sker ju ständigt, och så även Påsken. För de allra flesta människor är Påsken sedan dess någonting helt annat, t ex är ju Påskhelgen en riktig äggätarhelg där det springs en massa påskkärringar till höger och vänster ackompanjerade till mängder med höns- och tuppskrik plus små söta kycklingar, samt också en och annan påskhare som kravlar omkring bland påskkris vars fjädrar oupphörligen fastnar i dess vinterpäls (påskharen brukar dock inte ingå i det svenska påskfirandet, däremot i det amerikanska).

Blev det för rörigt nu? I så fall ska jag ta det lite mer sammankopplat, så att säga.
Som sagt, det finns mycket som är förknippat med Påsken, t ex det här med att sätta fjädrar i olika kulörta färger i ris.
Normalt sett är det ju frågan om konstgjorda fjädrar som sitter fastklämda på helt vanligt ris i form av små grenar, men det finns tydligen varianter på det också som t ex den här:


Och så det här med påskkärringar då.
De flesta som klär ut sig till sådana är ju barn som springer runt i en rasande fart överallt mellan lägenheter och villor och vill ha godis i utbyte mot påskbrev.
Dock har jag svårt att tro att följande påskkärring är intresserad av godis (såvida det inte är frågan om en "godisstång" som när dess ägare får se en snygg, läcker och sexig kvinna i sina bästa år ställer sig i stadig givakt mer än den ståndaktigaste tennsoldat):


Och hade en riktig påskkärring sett ut så så....Jaaa, jäääävvlllaarrr i min låådaaaaa!!!! 
Undrar om strippklubbar har stängt på Påskafton förresten? I annat fall: Upp på scenen med "påskkärringar" som den här ovanför, och de som driver en sådan klubb bokstavligt talat får slänga ut gäster på löpande band som blir så stenkåta att de välter allt i sin väg (de som slängs ut springer dessutom in igen hela tiden, så vakternas armar får ju jobba hårdare än hårdast)!
Annat är det med följande påskkärring, hon passar bättre att knalla runt på kyrkogården och försöka väcka de döda (fast när de ser henne så försvinner de väl snabbt ner i sina gravar igen, detta oavsett hur stora hennes pumpor är):


På tal om påskkärringar förresten: Hur kommer det sig att de har klarat sig från polisers uppmaningar om att man ska köra nykter? Eller gäller det inte för kvastar?
Om inte så kanske det är dags för det, i alla fall för de påskkärringar som har tullat för mycket på brännvin och annat liknande innan de ska till Blåkulla. 
Ta bara följande t ex:


Och så lite grann om påskmat:
Här finns det mycket gott att nämna, t ex ägg. Och som vanligt så är det under Påsk djurrättsextremister av olika slag (t ex veganer, även det säkert finns någon enstaka vegan som inte gör så också) som hetsar mot människor som tycker att ägg är gott och näringsrikt (varför hetsas det just under Påsk förresten, när folk äter ägg året om???).
Hade det gällt höns och kycklingar som sitter trångt i burar så hade jag förstått resonemanget, men ägg? Hur ofta är ägg i trånga utrymmen, såvida det inte är frågan om äggkoppar då?
På vilken sida ställer sig veganer förresten när det gäller följande bild? 
Ställer de sig på kycklingens sida? Eller är det äggets?
Eller är det kanske bådas? Tja....:


Och till de veganer som inte kan bestämma sig, eller som kräver att folk ska sluta äta ägg:


Tolka det hur ni vill, jag tycker bara att folk ska få äta ägg om de vill. Och vill man inte äta ägg så ska man inte göra det. 
Själv älskar jag ägg, det är ju både gott och nyttigt att äta ägg.
På tal om ägg förresten: Vart kommer ägg ifrån, alltså från vilka djur? Jo, hönor, alltså riktiga hens, och inte "hens" som man kallar människor för som inte har en aning vilket kön de har. Men vad är problemet? Det är ju bara att titta nedåt ju!
I vilket fall som helst så händer det att hönor, liksom många andra djur i vår herres hage, inte vet riktigt hur de ska reagera eller hur de ska bete' sig.
De ställs helt enkelt ibland inför lite klurigheter de också:


Och på tal om klurigheter: Hade IKEA funnits på Jesus tid så hade väl följande situation utspelat sig någonstans:


Och vad har artisten Peps Persson gemensamt med Jesus? Tja, ingenting egentligen, t ex var ju inte Jesus kommunist.
Men ändå finns det tydligen personer som tar fel på dessa två:


Ja, stackars Peps Persson (eller inte). Inte nog med att han tillhör världens värsta och största folkmordsideologi, han löper nämligen risken att bli korsfäst också (dock inte på grund av sin ideologi).
På det hela taget kan man faktiskt säga att Påsken på många sätt är en intressant högtid.
Men inte alla har det lätt under Påsk, det är nog inte så lätt att vara hönsföräldrar t ex:


Men oavsett krångel eller inte under Påsk, visst är den en trevlig högtid? 
Ja, visst är den det.
Så för att sammanfatta det hela lite smått: Glad Påsk på er!:


Inga kommentarer: