onsdag 21 mars 2018

Hanif Bali utesluten ur Moderaternas partistyrelse - var troligen för folklig

I måndags blev den populäre riksdagsledamoten Hanif Bali utesluten ur Moderaternas partistyrelse:


Den officiella orsaken till uteslutningen är att han har spridit offentlig information, i det här fallet en allmän handling i form av ett e-postmeddelande mellan UD och ledarskribenten Patrik Oksanen.
Så lyder alltså den officiella orsaken till uteslutningen.
Men vad är den riktiga orsaken till att han blivit utesluten? Informationen var ju offentlig, vem som helst hade alltså rätt att få tillgång till den och även också sprida den, hade den däremot varit sekretessbelagd så hade Bali begått ett brott.
Men det var den ju inte.

Men har inte UD avlyssnats av främmande makt då? Tja, det här med att andra länder bedriver spaningar och avlyssningar på Sverige är ju inget nytt, bara ta Ryssland t ex som sedan 80-talet har bedrivit (och fortfarande bedriver) avlyssningar och spaningar på Sverige. De ryska ubåtarna i Stockholms skärgård och andra delar av Östersjön är bara ett av många exempel på det, det finns fler än så.
Alltså har Dagens Nyheter fel som påstår att Sverige inte avlyssnas av främmande makt, men att DN har fel igen är ju inget nytt det heller. De hade ju fel om medborgarjournalistgruppen Granskning Sverige t ex.
Och nu har Moderaterna blivit splittrade när det gäller uteslutningen av Hanif Bali också.

Men är det sistnämnda så konstigt egentligen? Hanif Bali var väldigt viktig för Moderaterna, t ex var och är han fortfarande en av de få politiker i den svenska riksdagen som är folklig, han säger helt enkelt vad han tycker och tänker i olika sammanhang och är inte rädd för att sticka ut hakan.
Ta bara hans Twitterkonto t ex, visst, lite kontroversiell är han ju också, men som sagt, han är inte rädd för att säga vad han tycker. Moderaterna har helt enkelt gjort en rejäl tabbe som har slängt ut honom ur sin partistyrelse, det är inte omöjligt att det kan påverka valet för dem. Frågan är bara hur mycket.
Bali är helt enkelt ganska nära vanliga människor, och troligen var det därför som många moderater ville se honom som efterträdare till Anna Kinberg Batra.
Själv tackade han nej till att kandidera till partiledarposten, han var väl nöjd med den sits som han hade. Dessutom är det ju inte någon dans på rosor att vara ledare för ett parti, väldigt mycket tid och kraft krävs till det och det är inte ovanligt att man får det väldigt svårt att gå ihop med ens övriga liv. T ex har man ju i princip aldrig något privatliv.

Men åter tillbaka till Hanif Bali.
Vad var det som gjorde att han blev utesluten ur Moderaternas partistyrelse? Var det kanske att den offentliga uppgift som han hade publicerat beträffande handlingarna om UD kom från den samhällskritiska nättidningen Nyheter Idag? I PK-etablissemangets ögon så är ju Nyheter Idag en rasistisk nättidning, alltså en hatsajt (vad nu det är för någonting).
Men den motiveringen kan man alltså säga att både Expressen.se, DN.se, och Aftonbladet.se är hatsajter...fast det är de ju faktiskt.
Vill man läsa hatpropaganda i form av hatartiklar av olika slag så är det alltså någon av dessa tre tidningar man ska läsa, dock har ju både Expressen och Aftonbladet de senaste 5-6 åren tappat mer än 50 % av sina läsarkretsar så folk har väl tröttnat på att läsa hatpropaganda då.
Och i sina försök att återvinna läsare och även få fler läsare så öser båda dessa tidningar på med ännu värre hatpropaganda. Hur många av dessas "journalister" är dubbellobotomerade tro?
De allra flesta människor vet ju att om man har gjort något fel så är ju inte lösningen på det att fortsätta göra fel, inte heller är det att göra ännu grövre fel.
Men å andra sidan kan ju inte alla veta allting heller, Expressen och Aftonbladet är ju lysande exempel på det.
Och så har vi ju Dagens Nyheter också....

Men Hanif Bali då? Jo, honom är det tydligen en del andra som vill ha nu, jag tänker nu på Sverigedemokraterna. Fast det har ju å andra sidan SD velat rätt länge.
Kanske vill även Alternativ för Sverige, alltså AfS, försöka locka över honom till sig.
Eller också fortsätter han att vara medlem i Moderaterna, han är ju fortfarande kvar som riksdagsman för partiet och har högt stöd inom partiet (dock inte hos partistyrelsen tydligen).
Man får helt enkelt vänta och se vad som händer.

Relaterat:

Detta har hänt: Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse

Petningen av Hanif Bali har lett till uppror inom Moderaterna

Inga kommentarer: