lördag 9 januari 2016

Aftonbladets Anders Lindberg i debatt om svensk "yttrandefrihet" med Marcus Birro

I förrgår möttes en av Aftonbladets "journalister" Anders Lindberg och den kände författaren och debattören Marcus Birro i en debatt i SVT.
Debatten sändes i Aktuellt och handlade om hur det står till med yttrandefriheten ett år efter den muslimska terrorattacken emot satirtidningen Charlie Hebdo.
Marcus Birro skötte sig bra, han var saklig och hade belägg för vartenda påstående som han sade.
En av de saker som han sade var att svensk media under en längre tid har gjort sig av med sanningssägare och obekväma röster, alltså människor som säger och tycker saker som svensk PK-media inte gillar och därför gör allt för att skrämma människor till tystnad genom att smutskasta och köra med rättshaveri emot sådana människor.
Ta bara hets- och hatpropagandan från svensk PK-media emot docent Jim Olsson, för vilket Expressens chefredaktör Thomas Mattsson sedan i oktober 2015 är åtalad för.
Ett annat exempel har vi i den sverigedemokrat som Expressen drev i döden genom att hänga ut honom som rasist, någonting som han absolut inte var. Denna uthängning förstörde hela hans liv, han tog nämligen livet av sig efter uthängningen.
Expressen är alltså skyldig till en form av vållande till annans död i och med detta.

Men tillbaka till debatten i Aktuellt.
Som sagt, Birro gjorde bra ifrån sig, detsamma kan man dock inte säga om Anders Lindberg.
Precis som vanligt körde han med grova lögner och påhitt, alltså saker som han själv tror på och som han själv använde till att förvränga debatten å det grövsta.
Bara ta t ex följande påstående från honom:

-Jag tror att Sverige har en av världens starkaste yttrandefriheter. Idag är det enda vi diskuterar just de där åsikterna som folk säger att de inte får diskutera.

Eeeeh, vänta nu ett litet tag här nu? Har Sverige en av världens starkaste yttrandefriheter? Jo men visst, självklart har vi det.
Och Jultomten finns ju också naturligtvis, är kung över "kurredutterna på Kurrekurreduttön" (för att citera Pippi Långstrumps pappa), och är dessutom till råga på allt även USA:s president också, det vet ju alla liksom.
Eller?
Ärligt talat, Anders Lindberg, ska du ljuga på bästa sändningstid så försök då för en gångs skull att övertyga någon annan än dig själv, i annat fall framstår du ju bara som den notoriske lögnare du ju faktiskt är.
Du är avslöjad igen helt enkelt, "-Surt, sade räven", som det heter.

Men inte nog med det, Anders Lindberg nöjde sig inte med denna lögn utan öste i debatten på med ännu mera sådana.
Men så är han ju också anställd på Sveriges största och värsta hattidning, nämligen Aftonbladet, och då har man ju betalt för att ljuga.
Men bland det mest dummaste som han sade i debatten var nog ändå följande:

-Näthatet gör att många människor tystnar.

Och det ska komma från någon på Aftonbladet, alltså en tidning vars "journalister" vill utrota yttrandefriheten och åsiktsfriheten till sista blodsdroppen.
Anders Lindberg ska förresten inte komma och snacka om näthat med tanke på att han själv är en näthatare, det räcker ju bara med att läsa hans artiklar på Aftonbladets hemsida så ser man det.
Eller som jag igår uttryckte det i en kommentar på Avpixlat:

"Anders Lindberg är inte ens bra på näthat, detta trots att han hela tiden gör ständiga försök att bli bra på det. Det är ju bara att läsa hans artiklar på internet så ser man att de kryllar av näthat, eller rättare sagt Anders Lindbergs ständiga försök att bli en bra näthatare."

Se och hör hela debatten mellan Marcus Birro och Anders Lindberg på Debatt om svensk "yttrandefrihet" i Aktuellt mellan Marcus Birro och Anders Lindberg .

Inga kommentarer: